Geavanceerde label inspectie met Machine Vision

Ontdek efficiëntie in uw productielijn met onze oplossingen voor label inspectie. Krijg inzicht, verminder fouten en behoud de kwaliteit van uw productie.

icon
Voorkom kostbare claims! Zorg voor 100% controle van uw productie.

Geautomatiseerde label inspectie: 100% controle

Bij EKB begrijpen we dat een fout in de productielijn grote gevolgen kan hebben. Daarom bieden wij geautomatiseerde in-line inspectiesystemen met vision camera’s, specifiek ontworpen om de labels van uw producten grondig te controleren. Ontdek hoe we met onze innovatieve technologieën voor label inspectie uw productieproces kunnen transformeren, met betrouwbaarheid en kwaliteit als prioriteit.

Label inspectie: wat maakt het zo belangrijk?

Het controleren van productlabels is belangrijk in elke productieomgeving. Fouten op labels kunnen immers grote risico’s met zich meebrengen voor de gezondheid en veiligheid van consumenten. Denk aan potentieel gevaarlijke situaties door onjuiste etikettering van schoonmaakmiddelen of voedingsproducten met verkeerde allergeneninformatie. Daarnaast kunnen onnauwkeurigheden leiden tot claims en boetes. Ook mag de impact op het merkimago niet worden onderschat. Verlies van consumentenvertrouwen kan langdurige reputatieschade veroorzaken.

Gelukkig bieden wij een geavanceerde oplossing die tijdens het labelproces eventuele fouten detecteert en direct corrigeert. Hiermee waarborgen we de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de labels van uw producten.

Klantverhaal: 100% in-line controle

Volledige in-line controle met geavanceerde visuele inspectie

Waar veel bedrijven afhankelijk zijn van periodieke steekproeven en eindcontroles, soms uitgevoerd door menselijke inspectie, biedt ons geautomatiseerde in-line inspectiesysteem een betrouwbare oplossing. Het systeem maakt gebruik van snelle camera’s die elk detail van productlabels grondig controleren. Dankzij de slimme connectie tussen verschillende besturingslagen zoals MES en ERP worden fouten in real-time gedetecteerd, zodat direct kan worden ingegrepen om onnauwkeurigheden in het labelproces te corrigeren.

Voordelen van EKB’s label inspectie op een rij:

  • 100% real-time in-line controle voor verbeterde tracking & tracing
  • Geschikt voor diverse verpakkingstypes en hoge productiesnelheden
  • Efficiëntere productie en papierloze productielijnen
  • Minder afhankelijkheid van handmatige controle
  • Eenvoudige integratie in bestaande productielijnen
100% kwaliteitscontrole van uw product? Vraag nu een gratis quick scan aan!

EKB’s in-line labelcontrolesysteem stap voor stap

  1. Communicatie tussen ERP en MES: Orderinformatie wordt vanuit het planningsysteem (ERP) naar het productiesysteem (MES) gestuurd. Hier worden de data met specifieke scanparameters voor slimme vision camera’s gereedgemaakt voor productie.
  2. Aansturing van productie door lokale besturing: Bij het starten van een order in het MES worden relevante details, zoals scanparameters en machine-instellingen, doorgegeven aan het lokale besturingssysteem (PLC/SCADA/DCS), dat vervolgens de productie-output aanstuurt.
  3. Labelcontrole door vision camera’s: Vision camera’s inspecteren de labels van de producten en verzamelen productiedata. Bij het detecteren van fouten kan het lokale besturingssysteem direct ingrijpen in het proces, bijvoorbeeld door de machine te blokkeren.
  4. Verwerking van productiedata: Alle verzamelde data wordt opgehaald en verwerkt in het MES voor rapportage, analyse en verdere verwerking. De resultaten van de visuele inspectie worden gerapporteerd aan het ERP-systeem voor archivering.

 

Optimaliseer uw productielijn met EKB’s geavanceerde label inspectie

Bij EKB zijn we voorlopers op het gebied van geavanceerde softwareoplossingen voor visuele inspectie. Onze expertise gaat verder dan alleen geavanceerde software en vision camera’s. Als vooraanstaande nationale dienstverlener in industriële automatisering hebben we ons vakmanschap opgebouwd in Machine Vision, Robotics, Data Analytics en Motion & Control.

Onze technologie blijft vooruitstrevend met slimme algoritmen en AI in onze vision systemen. Het belang van tracking & tracing en het vermogen om grote hoeveelheden gegevens snel te verwerken voor analyses staat centraal in onze aanpak. Door Machine Vision te integreren met bestaande systemen zoals ERP en MES, bieden we niet alleen nauwkeurige controles, maar ook efficiëntie en snelle detectie van problemen.

Oplossingen die verder gaan dan label inspectie

Label inspectie is slechts één voorbeeld van de oplossingen die wij leveren. Onze oplossingen zijn flexibel en kunnen snel worden aangepast en geïntegreerd in verschillende systemen. Met verbeteringen in efficiëntie, kostenbesparingen, betrouwbaarheid en consistente kwaliteitscontrole tillen we uw productie naar een hoger niveau.

Kies voor EKB om uw labelcontrole te optimaliseren en uw productielijn te verbeteren met geavanceerde industriële automatisering. Neem vandaag nog contact met ons op meer informatie en ontdek hoe we uw label inspectie kunnen verbeteren.

Het verkeerd labelen van producten kan grote gevolgen hebben, denk aan gezondheidsrisico's of kostbare terugroepacties. Ons geautomatiseerde label inspectiesysteem zorgt voor 100% borging van de juiste productie!
Direct contact

Machine Vision in de praktijk

image description
MICHIEL DE LANGE
Heeft u een specifiek vraagstuk over uw productieproces? Wij denken graag mee over een oplossing op maat.
Direct contact Meer solutions