HomeEvenementen
Evenementen

Als partner van de maakindustrie biedt EKB automatiseringsoplossingen voor uiteenlopende productievraagstukken. Wij ontmoeten u graag tijdens één van onderstaande evenementen, om u te informeren over onze nieuwste kennis en technieken.

Agenda
 • Webinar Productieverhoging en kwaliteitsverbetering - 29 juni 2021

  Drie toonaangevende bedrijven (Yaskawa Benelux, EKB Groep B.V. en Sanders Machinebouw B.V.) in de Nederlandse maakindustrie, met elk zijn eigen expertise en zijn eigen projecten. Maar wist u dat wij ook veelvuldig samenwerken en zo de mooiste projecten opleveren in uiteenlopende branches?

  Afzonderlijk beschikken onze bedrijven al over enorm veel ervaring en expertise, elk op ons eigen vakgebied. Wanneer wij onze krachten bundelen, bieden wij onze klanten 3 x zoveel kennis, ervaring en expertise. Met slechts 1 aanspreekpunt heeft u alle specialisten onder één dak, die zich samen over uw productievraagstuk buigen en de beste oplossing bieden. Een goed voorbeeld hiervan is een project voor een Seal Tester Unit, waarvoor wij in nauwe samenwerking een turn-key oplossing ontwikkelden waarmee rubber seals middels een druktest kunnen worden gecontroleerd.

  Tijdens ons gezamenlijke webinar Productieverhoging en kwaliteitsverbetering op dinsdag 29 juni a.s. om 09:00 uur nemen we u mee in bovenstaande use case, waarin de technieken en specialiteiten van onze bedrijven samenkomen en elkaar aanvullen en versterken. Door onze krachten te bundelen, kunnen we een totaalpakket aanbieden aan productiebedrijven op het gebied van machinebouw, besturing, robotica en de integratie ervan waarmee we u als klant samen volledig ontzorgen.
  Hoewel iedere case natuurlijk uniek is, zijn er veel raakvlakken met andere productiebedrijven, namelijk de behoefte aan een hogere productie en betere kwaliteit. Laat u tijdens dit webinar informeren en inspireren om ook de stap te zetten naar (verdere) productieautomatisering!

 • Online Business Event Vision, Robotics & Motion - 7 t/m 27 juni 2021

  Van 7 t/m 27 juni vindt het online Business Event Vision, Robotics & Motion plaats.
  Bezoek ons online en ga in gesprek met 1 van onze experts over uw vragen en behoeftes op het gebied van machine vision en robot integratie. Inschrijven kan (gratis) via de site van Mikrocentrum.

 • Workshop MES - 19 mei 2021

  Eén van de sleutels om de productiecontinuïteit te verbeteren is inzicht in beschikbaarheid van de machine of productielijnen. Door een hogere beschikbaarheid kan méér geproduceerd worden met dezelfde machine.

  Hoeveel energie is er gebruikt, wat zijn de werkelijke rendementen en hoe hoog is de actuele (en mogelijke) OEE?

  Tijdens deze workshop behandelen wij de volgende onderwerpen:

  • Wat is MES?
  • Wat kan ik ermee?
  • Hoe moet ik de automatisering zien?
  • Wat kunnen concrete doelen zijn voor mijn organisatie (de zogenaamde business drivers)?
  • Kunnen we doelen opstellen naar aanleiding van de workshop?
  • Implementatie traject.
  • Heldere plan van aanpak voor uw organisatie.

  Schrijf u hier in:

  Workshop MES

  • Wanneer u op verzenden klikt, gaat u akkoord met onze privacy policy.
 • Webinar Alarm Management - 9 maart 2021
  Ziet u door een overvloed aan alarmen de abnormale situaties niet meer? Wilt u uw alarmsysteem als hulpmiddel gebruiken voor het bewaken van uw installatie? Hebben operators geen idee welke alarmen prioriteit hebben om de installatie in bedrijf te houden?Door alarmmanagement te implementeren volgens de ISA 18.2 standaard worden onverwachte abnormale situaties op een overzichtelijke manier aan de operator gepresenteerd.Bent u nieuwsgierig naar de aanpak om alarmmanagement te implementeren? Wij vertellen u er graag meer over tijdens ons webinar over alarmmanagement op 9 maart om 13:00 uur. Schrijf u hier in:

  Webinar alarmmanagement

  • Wanneer u op verzenden klikt, gaat u akkoord met onze privacy policy.