Metaal

Ontwikkelingen in de metaalsector
 • Sterke metaalsector

  De Benelux telt een enorm diverse metaal- en staalsector met, naast grote internationale staalproducenten, vele duizenden productiebedrijven die componenten, subassemblies, staalconstructies en complexe machines produceert. Het aantal bedrijven in de metaalsector groeit. Toeleveranciers richten zich vooral op de regionale markt, terwijl de staalindustrie en machinebouwers een groot deel van hun omzet met export realiseren. Metaal- en staalbedrijven zijn sterk gevoelig voor economische schommelingen, fluctuaties in de wereldwijde grondstofprijzen en wisselkoersen. Door de aantrekkende wereldhandel wordt de komende jaren voor de metaalsector gerekend op een productiegroei van 3%.

 • Alarm rationalisatie

  Herkent u dat? De operator verhelpt eerst een minder belangrijk alarm; de belangrijkste alarmen staan niet boven in het scherm; het alarmenscherm loopt vol met alarmen die meerdere keren per minuut komen; de operator neemt de verkeerde beslissing op een alarm; enz. Er zijn vele redenen te bedenken waarom het loont om alarm rationalisatie conform de ISA 18.2 toe te passen. EKB stelt graag haar experts aan u voor.

 • 24/7 Service

  Ontbreekt het bij de technische dienst aan bepaalde kennis? Is er onvoldoende tijd om preventief onderhoud gedegen uit te voeren? De service engineers van EKB hebben brede ervaring, zijn 24/7 inzetbaar en voeren preventief onderhoud uit.

 • Veiligheid

  Personeel is het kostbaarste bezit van een organisatie. De installaties waaraan zij werken dienen veilig te zijn of af te dwingen dat er veilig mee wordt gewerkt. Zeer veel installaties voldoen helaas nog niet aan de PL of SIL normeringen. De engineers van EKB ondersteunen klanten bij de implementatie van deze beveiligingen.

image description
MAARTEN VAN DEN KIEBOOM
De maakindustrie heeft baat bij productie optimalisatie (OEE). EKB weet als geen ander hoe ze dit succesvol kan implementeren in onder andere de metaalindustrie. Benieuwd hoe we dit doen? Wij informeren u graag over de mogelijkheden.
Direct contact Meer solutions