HomeDienstenMCC’s

Motor Control Centers (MCC's)

Motor Control Centers, kortweg MCC’s, van EKB zijn het robuuste en bedrijfszekere sterkstroom hart van elektromotor aangedreven procesinstallaties. Een MCC vormt aangevoerde spanning door middel van transformatoren om tot een hoogvermogen laagspanning en transporteert deze via een railsysteem en fabrieksbekabeling naar motor aangedreven componenten zoals pompen, ventilatoren en kleppen.

Robuust en betrouwbaar

Motor Control Centers, kortweg MCC’s, van EKB zijn het robuuste en bedrijfszekere sterkstroom hart van elektromotor aangedreven procesinstallaties. Een MCC vormt aangevoerde spanning door middel van transformatoren om tot een hoogvermogen laagspanning en transporteert deze via een railsysteem en fabrieksbekabeling naar motor aangedreven componenten zoals pompen, ventilatoren en kleppen. Daarbij zijn vermogens mogelijk tot 5.000 A volgens IEC norm en spanningen (meerfasen) tot 690 Volt.

Licentiebouw

EKB bouwt MCC’s onder licentie van Eaton die bekend staat om haar professionele en betrouwbare industriële oplossingen op elektrotechnisch gebied. Veiligheid staat hierbij voorop, wat betekent dat de door EKB gebouwde MCC’s voldoen aan strenge internationale eisen. Zo zijn de in licentie gebouwde Power Xpert® railkokersystemen uitvoerig in de praktijk getest en voldoen ze volledig aan de norm IEC 61439-2.

Tabula: een sterk en betrouwbaar concept - Download hier onze brochure

Gecompartimenteerde bouw

Belangrijk bij elektrische vermogens van enkele duizenden Ampères is dat de installatie ‘lichtboogvast’ moeten zijn. Dit wordt onder meer bereikt door het gebruik van hoogwaardige schakelsystemen met optimaal geleidende materialen en contacten. Belangrijk is ook dat EKB alle schakelkasten onderverdeelt in compartimenten. Mocht zich ergens in een leiding kortsluiting voordoen, dan blijft de schade beperkt tot dat ene compartiment en breidt deze zich niet uit tot de gehele schakelkast. Daar komt bij dat alle MCC oplossingen van EKB uitgebreid worden getest, wat verdere risico’s uitsluit.

Betrouwbare stroomvoorziening

Cruciaal in elke fabriek en installatie is dat ongeplande productiestilstand te allen tijde wordt vermeden. Wat EKB betreft mag dit dan ook nooit het gevolg zijn van haperingen in de stroomvoorziening. Door de opbouw van de MCC-systemen in combinatie met het gebruik van hoogwaardige componenten en materialen, behoren de MCC’s van EKB tot de betrouwbaarste in de markt. Niet voor niets worden ze over de hele wereld toegepast door grote productiebedrijven, waaronder bekende multinationals.

Efficiënte stroomdistributie

Niet alleen zijn de MCC’s van EKB robuust en betrouwbaar, ook leggen ze de belangrijke basis voor een efficiënte energiedistributie in fabrieken. Om piekbelastingen te minimaliseren en motoren efficiënter aan te sturen, kan EKB haar MCC’s bijvoorbeeld ook uitrusten met digitale frequentieregelingen en soft-starters. Tevens kunnen de MCC’s worden voorzien van meet- en controleapparatuur voor het bewaken en analyseren van belangrijke parameters. Dankzij de modulaire opbouw is uitbreiding met extra functionaliteiten in een later stadium altijd mogelijk. Tot slot doet EKB er alles aan om zonder concessies te doen aan een veilige, degelijke uitvoering het gebruik van grondstoffen te beperken om zo een belangrijke bijdrage te leveren aan een duurzame productie.

Cruciaal in elke fabriek en installatie is dat ongeplande productiestilstand te allen tijde wordt vermeden. Wat EKB betreft mag dit dan ook nooit het gevolg zijn van haperingen in de stroomvoorziening. Door de opbouw van de MCC-systemen in combinatie met het gebruik van hoogwaardige componenten en materialen, behoren de MCC’s van EKB tot de betrouwbaarste in de markt.
Direct contact
Kenmerken MCC's
 • Gecompartimenteerde bouw

  Belangrijk bij elektrische vermogens van enkele duizenden Ampères is dat de installaties ‘lichtboogvast’ moeten zijn. Dit wordt onder meer bereikt door het gebruik van hoogwaardige schakelsystemen met optimaal geleidende materialen en contacten.

 • Betrouwbare stroomvoorziening

  Door de opbouw van de MCC-systemen in combinatie met het gebruik van hoogwaardige componenten en materialen, behoren de MCC’s van EKB tot de betrouwbaarste in de markt.

 • Licentiebouw

  EKB bouwt MCC’s onder licentie van Eaton die bekend staat om haar professionele en betrouwbare industriële oplossingen op elektrotechnisch gebied.

 • Efficiënte stroomdistributie

  Niet alleen zijn de MCC’s van EKB robuust en betrouwbaar, ook leggen ze de belangrijke basis voor een efficiënte energiedistributie in fabrieken. Om piekbelastingen te minimaliseren en motoren efficiënter aan te sturen, kan EKB haar MCC’s uitrusten met digitale frequentieregelingen en soft-starters.

image description
MICHIEL DE LANGE
Heeft u een specifiek vraagstuk over uw productieproces? Wij denken graag mee over een oplossing op maat.
Direct contact Meer solutions