Robotics

Efficiënter produceren? Ontdek onze oplossingen voor industriële robots en cobots. Til uw productie naar een hoger niveau met onze geavanceerde systemen!

icon

Robotics

Bij EKB bieden we op maat gemaakte systemen voor industriële en collaboratieve robots (cobots) voor het automatiseren van een breed scala aan productietaken zoals handling, assembleren en bin picking. Ontdek de kracht van Robotics gecombineerd met onze andere automatiseringsoplossingen zoals Machine Vision

De veelzijdige toepassingen van industriële robots

Industriële robots, zoals de bekende Pick & Place-robots, spelen een belangrijke rol in diverse industrieën. Ze bieden geavanceerde en kosteneffectieve oplossingen voor het automatiseren van productieprocessen. In de automobielindustrie worden robots bijvoorbeeld ingezet voor het monteren van carrosseriedelen, assembleren van onderdelen en positioneren van ruiten. In de voedselindustrie nemen ze taken als efficiënt oppakken, sorteren en verpakken van producten op zich. Daarnaast spelen ze een belangrijke rol in de metaalindustrie voor het lassen, monteren, beladen en ontladen van bewerkingsmachines. Maak uw productieomgeving klaar voor de toekomst met de veelzijdige toepassingen van industriële robots.

1. Schuren: Automatisch schuren, polijsten en afbramen met geavanceerde schuurrobots

Schuurrobots maken het arbeidsintensieve proces van schuren efficiënter en minder belastend. Bij EKB bieden we op maat gemaakte oplossingen voor de implementatie van deze cobots, gebaseerd op uw behoeften. We kunnen een complete opstelling leveren voor het automatisch schuren, polijsten of afbramen van zowel vlakke oppervlakken als complexe 3D-vormen. Door de robot te combineren met een lineaire servogestuurde as kunnen we grote objecten bewerken. Bovendien is het mogelijk om de schuurrobot te integreren met CAD-gegevens, waardoor een naadloze koppeling tussen ontwerp en productie ontstaat. Hierdoor is het automatiseren van kleine series ook interessant.

Meer over schuren & polijsten

2. Robot palletiser: Maximale efficiëntie bij productstapeling

Met behulp van geavanceerde robotsystemen kunnen producten snel en nauwkeurig op pallets gestapeld worden. Dit proces biedt tal van voordelen, zoals het maximaliseren van de ruimte op de pallet, het verminderen van fouten en het optimaliseren van de goederenstroom en opslag. Het gebruik van robot palletisers bij het stapelen zorgt voor consistente en uniforme stapels, wat de stabiliteit van de lading vergroot en schade aan producten minimaliseert. Ontdek zelf hoe onze robot palletisers deze voordelen bieden voor uw productielijn.

3. Mixed palletizing: Geavanceerd palletiseren met Pick and Place-machines

Bij mixed palletizing worden verschillende SKU’s op een geordende wijze op pallets geplaatst. Met onze Robotics-oplossingen voor Pick and Place-machines optimaliseren we dit proces aan de hand van geavanceerde algoritmen die rekening houden met factoren zoals gewicht, afmetingen en stabiliteit. Daarnaast kunnen we Vision-technologie implementeren, waardoor de Pick and Place-machines verschillende producten kunnen identificeren en categoriseren op basis van criteria als vorm, grootte, kleur of barcode. Hierdoor kunnen ze de juiste objecten selecteren en ze volgens de gewenste lay-out op de pallet plaatsen.

Meer over pick & place / mixed palletizing

4. Bin picking: Efficiënt oppakken van willekeurige objecten

Het oppakken van onderdelen of items uit bakken, oftewel bin picking, is een andere waardevolle toepassing van Pick & Place-robots. Delta-robots zijn bijzonder geschikt voor bin picking vanwege hun hoge snelheden en precisie, waardoor ze snel kunnen schakelen tussen producten. Door geavanceerde vision-technologie te integreren, kunnen deze robotsystemen zelfs in complexe omgevingen objecten detecteren, identificeren en veilig oppakken.

Meer over bin picking

5. Assemblage: Optimale precisie in de productie met assemblagerobots

In assemblagetoepassingen worden onder andere SCARA-robots gebruikt om onderdelen op te pakken en te bevestigen op een ander onderdeel. Met hun nauwkeurige positionering en herhaalbaarheid kunnen assemblagerobots complexe assemblagetaken efficiënt uitvoeren. Ze bieden een optimale snelheid en precisie bij het samenstellen van producten, waardoor ze de ideale partner zijn in moderne assemblageprocessen.

6. Autonomous Mobile Robot (AMR): Efficiënte logistiek en materiaaltransport met AMR’s

AMR’s zijn mobiele robots die zelfstandig door een productieomgeving navigeren en daarbij verschillende taken kunnen uitvoeren. Denk aan het transporteren van goederen tussen werkstations, het leveren van materialen aan operators of het ophalen en wegbrengen van pallets. Met AMR’s vergroot u de efficiëntie en flexibiliteit van uw logistieke processen. Bovendien kunnen AMR’s continu werken zonder menselijke tussenkomst, waardoor de doorvoersnelheid stijgt en de operationele kosten dalen.

Snellere en efficiëntere handelingen met Pick & Place-robots

Ontdek de voordelen van geavanceerde Pick & Place-robots voor uw productieproces. Deze geavanceerde robots zijn speciaal ontworpen om repetitieve taken uit te voeren, zoals het oppakken en plaatsen van objecten in uw productielijn.

Bij EKB hebben we ruime ervaring in het ontwikkelen van uiterst efficiënte robotische Pick & Place-systemen. We begrijpen dat elke productieomgeving unieke behoeften heeft, daarom houden we rekening met uw specifieke wensen bij het ontwerpen van een op maat gemaakte Pick & Place-oplossing.

We maken gebruik van geavanceerde roboticatechnologieën, waaronder 6-assige robots, delta-robots, SCARA-robots en cobots. Op deze manier kunnen we de meest geschikte oplossing bieden die perfect aansluit bij uw bedrijf. Onze betrouwbare systemen hebben hun waarde bewezen in diverse industriële omgevingen.

Efficiëntere processen met industriële robots en cobots

Til de efficiëntie en nauwkeurigheid van uw processen naar een hoger niveau met Robotics. Met robots en cobots verhoogt u niet alleen de productiviteit, maar zorgt u ook voor een betere kwaliteit van uw producten, een veiligere werkomgeving en kostenbesparingen op zowel korte als lange termijn. Lees verder en ontdek de voordelen van onze Robotics-oplossingen.

Verhoog uw productiviteit met productie-automatisering

Met onze Robotics-oplossingen kunt u de productiviteit van uw productieomgeving aanzienlijk verhogen. Robots zijn in staat om repetitieve taken efficiënt uit te voeren, wat de productietijd verkort en de totale output vergroot. Dit stelt bovendien uw werknemers in staat om zich te richten op taken die menselijke vaardigheden zoals creativiteit, besluitvorming en strategisch denken vereisen. Met onze robotoplossingen creëert u een werkomgeving die de talenten van uw medewerkers optimaal benut.

Optimaliseer de productie en verhoog de productkwaliteit

Robotics verbetert niet alleen de productiviteit, maar ook de kwaliteit van uw producten. Industriële robots en cobots werken efficiënt en kennen geen vermoeidheid of afleiding, waardoor fouten beperkt worden tot een minimum. Met geavanceerde Vision-systemen detecteren ze snel afwijkingen, waardoor problemen direct kunnen worden opgelost. Dit resulteert in consistent hoogwaardige output en minimale verspilling, wat op zijn beurt de klanttevredenheid verhoogt en de reputatie van uw bedrijf versterkt.

Creëer een veiligere werkomgeving voor uw medewerkers

Robotics speelt een belangrijke rol bij de veiligheid in productieomgevingen. Dankzij deze technologie hoeven werknemers minder deel te nemen aan gevaarlijke taken, zoals werken met zware machines of chemische stoffen. Cobots, robots die speciaal zijn ontworpen om veilig samen te werken met menselijke operators, gebruiken geavanceerde sensoren om mensen te vermijden tijdens het uitvoeren van taken. Met de implementatie van veilige robotoplossingen vermindert u het risico op letsel op de werkvloer en creëert u een veiligere werkomgeving voor uw medewerkers. 

Kostenbesparing op de korte én lange termijn

Het implementeren van Robotics-oplossingen is een investering die zich ruimschoots terugbetaalt. Robots voeren taken snel en nauwkeurig uit, waardoor het gebruik van kostbare middelen wordt geminimaliseerd en verspilling wordt verminderd. Dit leidt tot efficiënter gebruik van grondstoffen en lagere operationele kosten. Bovendien optimaliseren onze Robotics-oplossingen uw processen, wat resulteert in langdurige kostenbesparingen en investeringen in de toekomst van uw bedrijf.

Whitepaper robotica en Machine Vision

Implementatie en integratie van onze Robotics-oplossingen

Bij EKB weten we dat elk bedrijf unieke behoeften heeft. Of u nu efficiënter wilt produceren of meerdere robots in complexe productieomgevingen wilt integreren – wij beschikken over de expertise om altijd een geschikte Robotics-oplossing te bieden die aan uw eisen voldoet.

Succesvolle implementatie met een integrale systeembenadering

Om succesvolle Robotics-oplossingen te implementeren, is een integrale systeembenadering essentieel. We beginnen met een grondige quickscan van de productieomgeving en analyseren uw verwachtingen met betrekking tot de robot. Vervolgens bepalen we welke specifieke taken kunnen worden geautomatiseerd. We ontwikkelen verschillende concepten en selecteren de benodigde tools waarmee de robot taken zoals schuren, palletiseren of bin picking kan uitvoeren. Met behulp van gespecialiseerde software zorgen we ervoor dat de robot de juiste bewegingen uitvoert, terwijl het Vision-systeem de gewenste beelden snel en nauwkeurig verwerkt.

Bovendien kunnen we gebruikmaken van simulatiesoftware om onze concepten te testen op haalbaarheid. Op deze manier kunnen we potentiële knelpunten identificeren, de efficiëntie van het systeem optimaliseren en ervoor zorgen dat de geplande taken nauwkeurig worden uitgevoerd voordat de daadwerkelijke implementatie plaatsvindt. Zo verminderen we risico’s en realiseren we kostenbesparingen in het implementatieproces.

Gespecialiseerd in totaaloplossingen voor robotintegratie

Als onafhankelijke systeemintegrator kiezen wij, samen met onze partners, voor de beste automatiseringsoplossing voor u als klant. We leveren niet alleen robots, maar bieden een complete implementatie die naadloos aansluit op uw productiebehoeften. Dit omvat ook integratie in de PLC-besturing en koppeling met het MES. Onze robots en Machine Vision-systemen vormen de basis voor intelligente oplossingen die snel, veilig en betrouwbaar functioneren. 

Wilt u de kracht van onze geavanceerde Robotics-oplossingen ervaren? Neem vandaag nog contact met ons op.

Als onafhankelijke systeemintegrator kiezen wij, samen met onze partners, voor de beste automatiseringsoplossing voor u als klant. We leveren niet alleen robots, maar bieden een complete implementatie die naadloos aansluit op uw productiebehoeften.
Direct contact

Robotics in de praktijk