HomeMarktenVoeding

Voeding

Kenmerken van de voeding- en drankenmarkt
  • Food sector groeit wereldwijd

    Nederland is de op één na grootste exporteur van agro- en food producten ter wereld. De food sector (ca. 120.000 fte’s) is dan ook een van onze belangrijkste industrietakken. In 2018 werd alleen al in ons land meer dan € 60 miljard uitgegeven aan eten en drinken, terwijl de totale mondiale foodmarkt goed is voor een omzet van ruim 4 triljard USD. Verwacht wordt dat de wereldbevolking de komende dertig jaar zal stijgen naar 9 miljard mensen (nu ruim 7,5 miljard). Dit biedt positieve maar ook uitdagende perspectieven voor de food sector. Deze zal op die groei moeten inspelen met slimme productiemethoden waarin innovatieve oplossingen op het gebied van proces-automatisering en -optimalisatie een belangrijke rol spelen.

  • Migratie van verouderde besturing

    Nog steeds worden vele installaties aangestuurd door verouderde besturingssystemen. Bij uitval van oude PLC’s of systemen met oude operating systemen, zijn deze niet snel te vervangen. Om de kans op lange productiestilstanden te voorkomen assisteert EKB om deze te vervangen naar de laatste stand der techniek en betrouwbaarheid.

  • Machinebekabeling

    In de voedingsmiddelenindustrie dient de installatie van de bekabeling aan de strenge eisen te voldoen zoals de categorieën high en medium care. In die gevallen bekabelt EKB single line op RVS draadgoten.

image description
MARCEL VAN DEURSEN
In de voedselverwerkende industrie hebben we oplossingen beschikbaar in (co-)robotica, Machine Vision, Motion & Control en OEE –MES. Heeft u een specifiek vraagstuk? Wij denken graag mee over een oplossing.
Direct contact Meer solutions