HomeOplossingenMachine Vision

Machine Vision

Ontdek hoe Machine Vision met geavanceerde algoritmen en hoogwaardige camera’s precisie en efficiëntie in uw productieproces creëren. Onze intelligente Vision-oplossingen kunnen worden ingezet voor hoogwaardige kwaliteitscontroles en procesoptimalisatie in diverse industrieën.

icon
100% kwaliteitscontrole van uw product? Vraag nu een gratis Quick Scan aan!

Maak kennis met de veelzijdigheid van Machine Vision

Van het controleren van productkwaliteit tot het sorteren en categoriseren van uiteenlopende producten: Machine Vision biedt een breed scala aan mogelijkheden voor diverse industrieën. 

Met behulp van geavanceerde algoritmen en hoogwaardige camera’s opent Machine Vision deuren naar meer efficiëntie, precisie en innovatie. We zetten het Vision-systeem zo in dat het precies de juiste informatie oplevert waaraan op dat moment behoefte is. Dat kan een complexe 3D-meting zijn met de inzet van meerdere camera’s en lichtbronnen, maar ook een relatief eenvoudige 2D-meting om te controleren of een onderdeel aanwezig is. Deze aanpasbaarheid en flexibiliteit maken Machine Vision buitengewoon krachtig voor uiteenlopende toepassingen.

Machine Vision

Mogelijke toepassingen van Machine Vision:

Geautomatiseerde labelinspectie

Machine Learning

 • Uitvoeren van kwaliteitscontrole via 3D-laserlijntriangulatie
 • Precieze positionering en uitlijning met behulp van 3D-laserlijntriangulatie
 • Continu processen met behulp van line-scan toepassing
 • Verificatie van componenten
 • Patroonprojectie voor vlakheidsmetingen
 • Detectie van productpositie in 2D
 • 3D productherkenning
 • 3D Stereo Vision kalibratie
Whitepaper Machine Vision & Robotica: De weg naar sneller en betrouwbaarder produceren

2D Machine Vision

2D Machine Vision draait om het verwerken en begrijpen van tweedimensionale beelden. Met behulp van geavanceerde beeldverwerkingstechnieken haalt dit systeem informatie uit platte afbeeldingen, zoals vorm, grootte, kleur, contrast en patronen. 2D Machine Vision is geschikt voor uiteenlopende toepassingen, waaronder kwaliteitscontroles op productielijnen, barcodelezers en gezichtsherkenning, waarmee het een wereld van mogelijkheden opent voor het automatiseren van processen.

3D Machine Vision

3D Machine Vision gaat een stap verder door zich te richten op het begrijpen van 3D-informatie van objecten. Naast het analyseren van bijvoorbeeld kleur en platte vormen, maakt dit systeem gebruik van diepte-informatie om een volledig beeld te krijgen van de driedimensionale vorm van objecten. Met behulp van geavanceerde technologieën zoals stereoscopische beeldverwerking, time-of-flight (TOF) sensoren, laserprojectie en gestructureerde lichttechnieken, kan 3D Machine Vision worden ingezet voor toepassingen waar hoge nauwkeurigheid is vereist.

Machine Vision-camera’s: sneller en nauwkeuriger dan het menselijk oog

Machine Vision-camera’s zijn niet zomaar camera’s, maar geavanceerde apparaten die specifiek zijn ontworpen voor gebruik in industriële omgevingen. Deze camera’s zijn namelijk bestand tegen onder andere trillingen, zonlicht, vocht en hoge temperaturen. Zo verleggen ze de grenzen van wat mogelijk is met menselijke waarneming in de industrie. Andere voordelen ten opzichte van inspecties met het menselijk oog zijn bijvoorbeeld:

 • Snelheid: Machine Vision-camera’s verwerken beelden met zeer hoge snelheid. In productieprocessen vertaalt dit zich in hogere productievolumes en kortere doorlooptijden.
 • 24/7 operationeel: De camera’s kunnen continu blijven werken zonder vermoeidheid te raken of minder te presteren. Dit optimaliseert uw productieproces en minimaliseertstilstand.
 • Nauwkeurigheid: Machine Vision-camera’s analyseren beelden met uitzonderlijke precisie. Ze detecteren afwijkingen die voor het menselijk oog moeilijk waarneembaar zijn, waardoor ze ideaal zijn voor kwaliteitscontrole in productieomgevingen.
 • Consistentie: Machine Vision-systemen hebben niet te maken met vermoeidheid, veranderende omstandigheden of individuele interpretaties, waardoor ze consistente resultaten leveren.
 • Specifieke algoritmen: Met geavanceerde algoritmen voor patroonherkenning kunnen Machine Vision-camera’s de meest complexe patronen en objecten identificeren en sorteren.

Ontdek onze demoruimte voor realistische simulatie van uw situatie

Bij EKB begrijpen we dat u het liefst met uw eigen ogen ziet hoe onze oplossingen uw bedrijfsprocessen kunnen verbeteren. Daarom hebben we bij onze locatie in Houten een demoruimte opgezet, uitgerust met state-of-the-art hardware, waar we uw situatie realistisch kunnen nabouwen.

Door onze demoruimte hoeven we niet meer alleen te vertellen over onze oplossingen, maar kunnen we ze ook aan u demonstreren. We bootsen uw industriële uitdagingen na, waarna we stap-voor-stap laten zien hoe onze Machine Vision-technologie de problemen aanpakt en oplost. Zo kunt u onze oplossingen in actie te zien voordat u een beslissing neemt.

Bent u benieuwd naar een demonstratie van Machine Vision, toegespitst op uw eigen productieomgeving? Neem dan contact met ons op en plan een bezoek aan onze demoruimte in Houten.

EKB: Uw specialist in geavanceerde Vision-technologie

Bij EKB verleggen we voortdurend de grenzen van wat mogelijk is met Machine Vision, met toepassingen die variëren van indrukwekkende 3D Bin-Picking tot nauwkeurige maatcontroles en het razendsnel verifiëren van doppen op flessen. Onze expertise omvat ook het controleren van lasnaden en het betrouwbaar scannen van barcodes en QR-codes. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de veelzijdigheid van de op maat ontworpen en geïnstalleerde Machine Vision systemen van EKB.

Bij EKB gaan we verder dan alleen het leveren van Machine Vision-systemen. We hebben meer dan 50 jaar ervaring in het optimaliseren van productieprocessen. Hierbij identificeren we uw behoeften en denken we van begin tot eind mee over oplossingen die uw processen optimaliseren, productkwaliteit verhogen en zo uw concurrentievermogen vergroten. 

Of het nu gaat om oplossingen op het gebied van Machine Vision, Robotics, Data Analytics of Motion & Control: onze toewijding aan voortdurende innovatie maakt ons de partner bij uitstek voor iedereen die op zoek is naar geavanceerde technologische verbeteringen voor hun productie.

Wilt u weten hoe Machine Vision kan bijdragen aan de kwaliteitscontrole van uw productie? Ons Vision team denkt graag met u mee!
Direct contact

Machine Vision in de praktijk

image description
MICHIEL DE LANGE
Heeft u een specifiek vraagstuk over uw productieproces? Wij denken graag mee over een oplossing op maat.
Direct contact Meer solutions