HomeOplossingenData analytics

Ontdek onze MES-oplossingen voor industriële data-analyse

Optimaliseer uw productie efficiency: haal waardevolle inzichten uit uw data en verbeter uw processen voor een hogere OEE.

icon

Data Analytics

Optimaliseer uw productie-efficiency en verbeter uw processen met geavanceerde Data Analyse-software. Wij helpen u waardevolle inzichten te verkrijgen uit de data in en rondom uw productiebedrijf, zodat u efficiënter, duurzamer en foutloos kunt produceren tegen lagere kosten. Ontdek hoe onze MES-oplossingen en expertise uw productielijnen optimaal kunnen laten presteren.

Ontdek de kracht van uw productiedata met Data Analytics

Binnen uw organisatie produceren verschillende systemen, machines, robots en (meet)instrumenten belangrijke data. Maar ook buiten de productieomgeving worden waardevolle gegevens geproduceerd. Denk aan data van de afdelingen engineering, inkoop, verkoop, financiën, logistiek en planning, of data van bijvoorbeeld klanten en leveranciers. Al met al schuilt daar een enorme schat aan waardevolle informatie. 

Ruwe data is vaak ontoegankelijk en lastig te begrijpen. Bij EKB helpen we u met data ontsluiten, zodat u er waardevolle inzichten uit kunt halen. Met onze software voor het verzamelen van data, ook wel data-acquisitie genoemd, zetten we deze gegevens om in begrijpelijke en bruikbare informatie. We combineren verschillende databronnen uit de industriële automatisering, zodat we met behulp van geavanceerde algoritmen en visualisaties verborgen patronen, trends en afwijkingen in uw data kunnen ontdekken. 

MES-oplossingen voor productie-optimalisatie

Wilt u uw productie verbeteren? Dat kan met een Manufacturing Execution System (MES), een vorm van Data Analytics-software die u ondersteunt bij het verbeteren van uw productieprocessen. Bij EKB bieden wij diverse MES-oplossingen aan, waaronder ons eigen product genaamd EKB Manufacturing Intelligence (EMI). Onze benadering met EMI is bewust laagdrempelig, waarbij we met kleine stappen beginnen en lage licentiekosten hanteren. Op deze manier kunt u op een toegankelijke manier kennismaken met MES en ontdekken of de functionaliteiten ervan aansluiten bij uw behoeften.

Produceert u op grote schaal of maakt u gebruik van een ander MES? Dat is geen enkel probleem. Wij zijn met trots partners van leveranciers van vergelijkbare softwareoplossingen, waaronder Aveva. Terwijl EMI al kan worden ingezet vanaf slechts één machine of productielijn, biedt Aveva oplossingen voor grootschaligere projecten. Als ervaren systeemintegrator staan wij klaar om u te ondersteunen bij de implementatie en integratie van het MES-systeem dat het best aansluit bij uw productieomgeving.

Productieproces optimaliseren met EKB Manufacturing Intelligence (EMI)

EMI verzamelt real-time structurele informatie uit machines en productielijnen en visualiseert de uitkomsten op een web-based platform. Het is een intelligent en breed inzetbaar systeem voor datacollectie en data-analyse, waarmee u exact inzicht krijgt in hoe uw productiemiddelen presteren en waar kansen liggen voor verbetering.

Ontdek hoe onze MES-oplossing uw productieprocessen verbeteren:

  • Productieoptimalisatie: EMI biedt real-time updates van uw lopende productie, inclusief belangrijke KPI’s op basis van minuut-tot-minuut gegevens. Hierdoor kunt u uw productieproces optimaliseren en uw Overall Equipment Effectiveness (OEE) verhogen.
  • KwaliteitsbeheerEMI helpt bij het monitoren en analyseren van kwaliteitsgegevens tijdens het productieproces. Direct na het invoeren biedt het snelle en effectieve informatie voor kwaliteitsanalyses aan de lijn, waardoor u patronen en afwijkingen kunt identificeren en tijdig kunt ingrijpen om de kwaliteit te verbeteren.
  • Order handlingWerkorders uit uw ERP worden automatisch doorgestuurd naar EMI voor naadloze integratie. Medewerkers krijgen een overzichtelijke weergave van de informatie, waardoor ze eenvoudig kunnen starten, stoppen en onderbreken. Na afronding van de orders ontvangt u belangrijke gegevens terug in uw ERP.
  • Tracking & tracingEMI helpt bij het traceren van grondstoffen en materialen, en geeft direct inzicht in uw voorraad, verbruik en productiecapaciteit. Zo kunt u uw voorraadniveaus optimaliseren, just-in-time productie implementeren en kosten verlagen.
  • Predictive maintenance: Door gegevens van machines en apparatuur te analyseren, maakt EMI predictive maintenance mogelijk. Hierdoor kunt u storingen en uitvaltijd proactief aanpakken, wat resulteert in verminderde stilstandtijden en lagere onderhoudskosten.
  • Energy monitoring: EMI maakt metingen van uw energieopwekking en -verbruik direct inzichtelijk in rapportages. Zo ziet u in één oogopslag waar uw grootste verbruikers of opwekkers zitten en kunt u maatregelen nemen om uw energieverbruik te optimaliseren.
Whitepaper EKB Manufacturing Intelligence (EMI)

Intelligente data analyse legt solide basis voor Smart Manufacturing

Download hier
image description

Haal meer uit uw datacollectie met EMI

EMI onderscheidt zich van traditionele MES-oplossingen door zijn effectieve benadering van datacollectie. Zowel automatisch als handmatig verzamelde gegevens worden zorgvuldig opgeslagen in een centrale database, waar ze worden benut om waardevolle inzichten te verkrijgen. Via de geavanceerde webomgeving wordt de data op een visueel aantrekkelijke en begrijpelijke manier gevisualiseerd. Dit onderscheidt EMI van standaard MES-oplossingen die vaak tekortschieten op het gebied van visualisatie.

EMI is snel, direct en duidelijk bij het verstrekken van productiedata verkregen door middel van datacollectie. Dit maakt EMI een van de meest krachtige MES-oplossingen van dit moment. Met EMI legt u de basis voor een structurele verbetering van de Overall Equipment Effectiveness (OEE) van uw productieorganisatie.

Voorkom ongeplande stilstand met Predictive Maintenance-software

In een industrie die wordt geconfronteerd met veranderende verwachtingen, zoals hogere kwaliteitseisen, snellere levering en grotere prijsdruk, is het belangrijk om ongeplande downtime tot een minimum te beperken. Hier komt Predictive Maintenance goed van pas. 

Predictive Maintenance is een techniek die door middel van data-acquisitie en -analyse nauwkeurig voorspelt wanneer een machine onderhoud nodig heeft. Onze MES-software maakt gebruik van deze techniek door ruwe machinedata te verzamelen en verwerken om er waardevolle inzichten uit te halen. Wanneer we dit in kaart gebracht hebben, kunnen we patronen en afwijkingen identificeren die op toekomstige storingen of verslechterende prestaties wijzen.

De machinedata kunnen we in real-time weergeven en analyseren met behulp van een IoT-platform. Hierdoor kunnen we de conditie van de machine continu monitoren en precies zien welke onderdelen toe zijn aan onderhoud of vervanging. Aan de hand van deze inzichten kunt u kostbare stilstand voorkomen, de levensduur van uw machines verlengen en de Overall Equipment Effectiveness (OEE) verhogen.

Bent u op zoek naar een bedrijf in Nederland dat software levert voor Predictive Maintenance? Ontdek dan de MES-oplossingen van EKB. Als dienstverlener op het gebied van industriële automatisering hebben wij inmiddels vijf vestigingen in Nederland, waardoor we dicht bij u en uw bedrijf kunnen staan. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze softwareoplossingen voor Predictive Maintenance uw productieprocessen verbeteren.

Betekenisvolle data ontsluiten en uw OEE verbeteren met EKB

Bij EKB bieden we verschillende manieren om uw OEE gestructureerd te verbeteren. Een van onze methoden is data-ontsluiting. Data ontsluiten doen we om gegevens bruikbaar te maken voor verdere analyse en optimalisatie. Wilt u van één of meerdere machines de productie verbeteren? Of wilt u een hele fabriek transformeren? Wij hebben de expertise om u te ondersteunen. Met onze jarenlange ervaring en tevreden klanten hebben we bewezen dé partner te zijn voor hoogwaardige MES-oplossingen.

Ons team van deskundige consultants staat klaar om samen met u te werken aan een efficiëntere en effectievere productieomgeving. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en te ontdekken hoe ons MES-systeem uw bedrijf naar een hoger niveau tilt.

EKB Manufacturing Intelligence (EMI)

Actuele data van productie willen weten? Direct inzicht in KPI’s? Door EMI krijgt u direct inzicht in uw productie data.

Meer informatie

Krijg snel en effectief informatie over uw productiekwaliteit. Met EMI vindt er direct terugkoppeling plaats over de kwaliteit.

Meer informatie

In één overzicht weten wat het verbruik van uw grondstoffen en materialen is en waar deze zich bevinden.

Meer informatie

Dagelijks al uw orders eenvoudig en automatisch zichtbaar in een logische presentatie.

Meer informatie

Metingen van uw energie opwekking en -gebruiken worden direct inzichtelijk gemaakt in een rapportage.

Meer informatie

Beheer, onderhoud en uitvoer van uw receptuur binnen één omgeving.

Meer informatie
Productie analyse OEE Analyse

Actuele minuut tot minuut update van uw lopende productie. Weergave van uw belangrijkste KPI’s tijdens de productie en per shift.

Direct en actueel overzicht van uw 4 belangrijkste KPI’s: beschikbaarheid, prestatie, kwaliteit en uiteraard uw OEE. Direct een pareto waarop uw grootste verliezen worden gepresenteerd. Niet alleen lokaal maar ook internationaal.

Kwaliteit Receptuur

Krijg snel en effectief informatie wanneer u uw analyses aan de lijn moet uitvoeren. Direct na invoeren van resultaten vindt er terugkoppeling plaats over de kwaliteit.

Beheer, onderhoud en uitvoer van uw receptuur binnen 1 omgeving. Directe of indirecte communicatie met uw machinebesturing voor, bijvoorbeeld, parameters.

 

Order Handling Energy Monitoring

Werkorders uit uw ERP worden vol- automatisch doorgegeven aan EMI. Logische presentatie aan medewerkers. Eenvoudig starten, stoppen en onder- breken. Na afronden van uw orders terugkoppeling van belangrijkste data aan uw ERP.

Metingen van uw energie opwekking en gebruiken worden direct inzichtelijk gemaakt in een rapportage. Zie in één oogopslag waar uw grootste verbruikers of opwekkers zitten.

Tracking & Tracing EMI

Herkomst van grondstoffen en materialen achterhalen. Direct inzicht in alle verbruiken van zowel grondstoffen als materialen.

De realtime oplossing voor alle informatie van uw productielijn. Neem contact met ons op om de beste modules voor uw productie the selecteren of uw wensen te delen voor custom modules.

 

Data analytics in de praktijk

Wilt u exact weten wat er in uw productie gebeurt, is gebeurd en zou kunnen gebeuren? Dan is er maar één manier om daar achter te komen: met de data analytics oplossingen van EKB.
Direct contact