HomeOplossingenData analytics

Ontdek onze MES-oplossingen voor industriële data-analyse

Optimaliseer uw productie efficiency: haal waardevolle inzichten uit uw data en verbeter uw processen voor een hogere OEE.

icon

Data Analytics

Optimaliseer uw productie efficiency en verbeter uw processen met geavanceerde Data Analyse-software. Wij helpen u waardevolle inzichten te verkrijgen uit de data in en rondom uw productiebedrijf, zodat u efficiënter, duurzamer en foutloos kunt produceren tegen lagere kosten. Ontdek hoe onze MES-oplossingen en expertise uw productielijnen optimaal kunnen laten presteren.

Ontdek de kracht van uw productiedata met Data Analytics

Binnen uw organisatie produceren machines, (vision)systemen, robots en (meet)instrumenten belangrijke data. Maar ook buiten de productieomgeving worden waardevolle gegevens geproduceerd. Denk aan data van de afdelingen engineering, inkoop, verkoop, financiën, logistiek en planning, of data van bijvoorbeeld klanten en leveranciers. Al met al schuilt daar een enorme schat aan waardevolle informatie. 

Ruwe data is vaak ontoegankelijk en lastig te begrijpen. Bij EKB helpen we u bij het ontsluiten van uw data, zodat u er waardevolle inzichten uit kunt halen. Met behulp van onze software voor data-acquisitie zorgen we ervoor dat uw data wordt omgezet in begrijpelijke en bruikbare informatie. Door verschillende databronnen uit de industriële automatisering te combineren, kunnen wij met behulp van geavanceerde algoritmen en visualisaties verborgen patronen, trends en afwijkingen in uw data ontdekken. 

MES-oplossingen van EKB voor productie-optimalisatie

Een Manufacturing Execution System (MES) is Data Analytics-software die u helpt om uw productie te verbeteren. We bieden bij EKB diverse MES-oplossingen aan, waaronder ons in eigen beheer ontwikkelde EKB Manufacturing Intelligence (EMI). Met EMI hebben we bewust gekozen voor een laagdrempelige aanpak, waarbij we klein beginnen en lage licentieprijzen hanteren. Op die manier kunt u op een toegankelijke manier met een MES kennismaken en ontdekken of de  functionaliteiten van het systeem bij uw behoeften passen.

Produceert u op grote schaal of maakt u gebruik van een ander MES? Dat is geen enkel probleem. Wij zijn trotse partners van leveranciers van vergelijkbare softwareoplossingen, waaronder Aveva. Waar EMI al kan worden ingezet vanaf slechts één machine of productielijn, biedt Aveva oplossingen voor projecten op grotere schaal. Als ervaren system integrator helpen wij u bij het implementeren en integreren van de MES-oplossing die het beste bij uw productieomgeving past.

Optimaliseer uw productie met EKB Manufacturing Intelligence (EMI)

EMI verzamelt real-time structurele informatie uit machines en productielijnen en visualiseert de uitkomsten op een web-based platform. Het is een intelligent en breed inzetbaar systeem voor datacollectie en -analyse, waarmee u exact in beeld krijgt hoe uw productiemiddelen presteren en waar kansen liggen voor verbetering.

Ontdek hoe onze MES-oplossing uw productieproces kan verbeteren:

  • Productieoptimalisatie: EMI biedt real-time updates van uw lopende productie, inclusief belangrijke KPI’s op basis van minuut-tot-minuut gegevens. Hierdoor kunt u uw productieproces optimaliseren en uw Overall Equipment Effectiveness (OEE) verhogen.
  • Kwaliteitsbeheer: EMI helpt bij het monitoren en analyseren van kwaliteitsgegevens tijdens het productieproces.  Direct na het invoeren biedt het snelle en effectieve informatie voor kwaliteitsanalyses aan de lijn, waardoor u patronen en afwijkingen kunt identificeren en tijdig kunt ingrijpen om de kwaliteit te verbeteren.
  • Order handling: Werkorders uit uw ERP worden automatisch doorgestuurd naar EMI voor naadloze integratie. Medewerkers krijgen een overzichtelijke weergave van de informatie, waardoor ze eenvoudig kunnen starten, stoppen en onderbreken. Na afronding van de orders ontvangt u belangrijke gegevens terug in uw ERP.
  • Tracking & tracing: EMI helpt bij het traceren van grondstoffen en materialen, en geeft direct inzicht in uw voorraad, verbruik en productiecapaciteit. Zo kunt u uw voorraadniveaus optimaliseren, just-in-time productie implementeren en kosten verlagen.
  • Predictive maintenance: Door gegevens van machines en apparatuur te analyseren, maakt EMI predictive maintenance mogelijk. Hierdoor kunt u storingen en uitvaltijd proactief aanpakken, wat resulteert in verminderde stilstandtijden en lagere onderhoudskosten.
  • Energy monitoring: EMI maakt metingen van uw energieopwekking en -verbruik direct inzichtelijk in rapportages. Zo ziet u in één oogopslag waar uw grootste verbruikers of opwekkers zitten en kunt u maatregelen nemen om uw energieverbruik te optimaliseren.
Whitepaper EKB Manufacturing Intelligence (EMI)

Intelligente data analyse legt solide basis voor Smart Manufacturing

Download hier
image description

Haal meer uit uw datacollectie met EMI

EMI onderscheidt zich van traditionele MES-oplossingen door zijn effectieve benadering van datacollectie. Zowel automatisch als handmatig verzamelde gegevens worden zorgvuldig opgeslagen in een centrale database, waar ze worden benut om waardevolle inzichten te verkrijgen. Via de geavanceerde webomgeving wordt de data op een visueel aantrekkelijke en begrijpelijke manier gevisualiseerd. Dit onderscheidt EMI van standaard MES-oplossingen die vaak tekortschieten op het gebied van visualisatie.

De kracht van EMI ligt in zijn snelheid, directheid en duidelijkheid bij het verstrekken van productiedata verkregen door middel van datacollectie. Dit maakt EMI een van de meest krachtige MES-oplossingen van dit moment. Met EMI legt u de basis voor een structurele verbetering van de Overall Equipment Effectiveness (OEE) van uw productieorganisatie.

Voorkom ongeplande stilstand met Predictive Maintenance-software

In een industrie die geconfronteerd wordt met veranderende verwachtingen, zoals hogere kwaliteitseisen, snellere levering en grotere prijsdruk, is het belangrijk om ongeplande downtime tot een minimum te beperken. Hierin komt Predictive Maintenance goed van pas. 

Predictive Maintenance is een techniek die door middel van data-acquisitie en -analyse nauwkeurig voorspelt wanneer een machine onderhoud nodig heeft. Onze MES-software maakt gebruik van deze techniek door ruwe machinedata te verzamelen en verwerken om er waardevolle inzichten uit te halen. Zo kunnen we patronen en afwijkingen identificeren die op toekomstige storingen of verslechterende prestaties wijzen.

De machinedata kunnen we in real-time weergeven en analyseren met behulp van een IoT-platform. Hierdoor kunnen we de conditie van de machine continu monitoren en precies zien welke onderdelen toe zijn aan onderhoud of vervanging. Aan de hand van deze inzichten kunt u kostbare stilstand voorkomen, de levensduur van uw machines verlengen en de Overall Equipment Effectiveness (OEE) verhogen.

Bent u op zoek naar een bedrijf in Nederland dat software levert voor Predictive Maintenance? Ontdek dan de MES-oplossingen van EKB. Als dienstverlener op het gebied van industriële automatisering hebben wij inmiddels vijf vestigingen in Nederland, waardoor we dicht bij u en uw bedrijf kunnen staan. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze softwareoplossingen voor Predictive Maintenance uw productieproces kunnen verbeteren.

Ontsluit betekenisvolle data en verbeter uw OEE met EKB

Bij EKB ontsluiten we uw data om deze bruikbaar te maken voor verdere analyse en optimalisatie. Of u nu één machine wilt verbeteren of een hele fabriek wilt transformeren, wij hebben de expertise om u te ondersteunen. We bieden een breed scala aan mogelijkheden om uw OEE gestructureerd te verbeteren. Met onze jarenlange ervaring en tevreden klanten hebben we bewezen dé partner te zijn voor hoogwaardige MES-oplossingen.

Ons team van deskundige consultants staat klaar om samen met u te werken aan een efficiëntere en effectievere productieomgeving. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en te ontdekken hoe ons MES-systeem uw bedrijf naar een hoger niveau tilt.

EKB Manufacturing Intelligence (EMI)

Productie / OEE analyse Productie / OEE analyse
Productie / OEE analyse

Actuele data van productie willen weten? Direct inzicht in KPI’s? Door EMI krijgt u direct inzicht in uw productie data.

Meer informatie
Kwaliteit Kwaliteit
Kwaliteit

Krijg snel en effectief informatie over uw productiekwaliteit. Met EMI vindt er direct terugkoppeling plaats over de kwaliteit.

Meer informatie
Tracking & Tracing Tracking & Tracing
Tracking & Tracing

In één overzicht weten wat het verbruik van uw grondstoffen en materialen is en waar deze zich bevinden.

Meer informatie
Order handling Order handling
Order handling

Dagelijks al uw orders eenvoudig en automatisch zichtbaar in een logische presentatie.

Meer informatie
Energy monitoring Energy monitoring
Energy monitoring

Metingen van uw energie opwekking en -gebruiken worden direct inzichtelijk gemaakt in een rapportage.

Meer informatie
Receptuur Receptuur
Receptuur

Beheer, onderhoud en uitvoer van uw receptuur binnen één omgeving.

Meer informatie
Productie analyse OEE Analyse

Actuele minuut tot minuut update van uw lopende productie. Weergave van uw belangrijkste KPI’s tijdens de productie en per shift.

Direct en actueel overzicht van uw 4 belangrijkste KPI’s: beschikbaarheid, prestatie, kwaliteit en uiteraard uw OEE. Direct een pareto waarop uw grootste verliezen worden gepresenteerd. Niet alleen lokaal maar ook internationaal.

Kwaliteit Receptuur

Krijg snel en effectief informatie wanneer u uw analyses aan de lijn moet uitvoeren. Direct na invoeren van resultaten vindt er terugkoppeling plaats over de kwaliteit.

Beheer, onderhoud en uitvoer van uw receptuur binnen 1 omgeving. Directe of indirecte communicatie met uw machinebesturing voor, bijvoorbeeld, parameters.

 

Order Handling Energy Monitoring

Werkorders uit uw ERP worden vol- automatisch doorgegeven aan EMI. Logische presentatie aan medewerkers. Eenvoudig starten, stoppen en onder- breken. Na afronden van uw orders terugkoppeling van belangrijkste data aan uw ERP.

Metingen van uw energie opwekking en gebruiken worden direct inzichtelijk gemaakt in een rapportage. Zie in één oogopslag waar uw grootste verbruikers of opwekkers zitten.

Tracking & Tracing EMI

Herkomst van grondstoffen en materialen achterhalen. Direct inzicht in alle verbruiken van zowel grondstoffen als materialen.

De realtime oplossing voor alle informatie van uw productielijn. Neem contact met ons op om de beste modules voor uw productie the selecteren of uw wensen te delen voor custom modules.

 

Data analytics in de praktijk

Wilt u exact weten wat er in uw productie gebeurt, is gebeurd en zou kunnen gebeuren? Dan is er maar één manier om daar achter te komen: met de data analytics oplossingen van EKB.
Direct contact