HomeBusiness casesImplementatie OEE tool
EMI (MES/OEE)

Betrouwbare data-analyse met EMI-OEE

Door een uitstekende samenwerking tussen de verschillende vestigingen van EKB hebben we in no time een OEE tool op basis van EMI (EKB Manufacturing Intelligence) gerealiseerd bij Concorp BV in Irnsum.

Betrouwbare data-analyse met EMI-OEE

In de nationale en internationale zoetwarenmarkt is Concorp, met het hoofdkantoor in het Brabantse Oisterwijk, een bekende en gerespecteerde speler. Met sterke merken, opvallende en smaakvolle concepten onderscheidt Concorp zich nadrukkelijk ten opzichte van andere zoetwarenspecialisten.

 Verbetering en digitalisering van het productieproces zijn belangrijke speerpunten in het beleid van Concorp. Een essentieel onderdeel hiervan is de implementatie van een nieuwe OEE-tool. In het begintraject zijn een aantal partijen benaderd om een voorstel uit te werken. De EMI-OEE oplossing van EKB voldeed het meest aan de behoefte van Concorp. Daarnaast was de ruime ervaring van EKB om data vanuit de PLC-laag naar een bovenliggend systeem te ontsluiten een extra toegevoegde waarde.

Door een prima samenwerking tussen de verschillende vestigingen van EKB werd in no-time de pilot van de OEE tool op basis van EMI gerealiseerd. Na deze pilot zal de EMI-OEE tool verder uitgerold worden op de overige lijnen op de productielocaties in Waddinxveen en Irnsum. De implementatie is vloeiend verlopen en de tool wordt als gebruikersvriendelijk en overzichtelijk ervaren door de gebruikers. Bart Post, Plant Manager bij Concorp: “We meten nu de beschikbaarheid en prestatie van onze machines op een betrouwbare manier en kunnen betere analyses doen van orders, artikelen en manuren”.

 

Denkt u ook aan (verdere) digitalisering van uw productieproces, neem dan gerust contact met ons op! We bespreken graag de mogelijkheden met u.
Direct contact