HomeDienstenSoftware engineering

Software Engineering

Bij EKB ontwikkelen we software op maat: van PLC-programmering tot systeemintegratie, onze software engineers leveren de beste oplossing voor uw bedrijf.

Software Engineering

Zoekt u een betrouwbare partner voor software engineering, implementatie en onderhoud? Bij EKB ontwikkelen we maatwerk software voor uw industriële processen. Van PLC-programmering tot het ontwerpen van SCADA-systemen en naadloze systeemintegratie − onze software engineers zorgen ervoor dat het systeem optimaal functioneert en bovendien gemakkelijk te bedienen is.

Maatwerk software-ontwikkeling voor industriële automatisering

Bij EKB weten we dat elk bedrijf uniek is. Daarom leveren we geen standaardpakketten, maar ontwikkelen we maatwerk software die naadloos aansluit op uw industriële processen. We luisteren naar uw wensen en eisen, waarna ons team van ervaren software engineers uw visie tot leven brengt. Of het nu gaat om een eenvoudig systeem of een complexe fabrieksinstallatie, onze deskundigheid in PLC-programmering en systeemintegratie zorgt ervoor dat uw software perfect is afgestemd op uw bedrijf.

Als onafhankelijke systeemintegrator zijn we niet beperkt tot specifieke merken of oplossingen. We kiezen altijd de beste optie voor u, met uw behoeften als leidraad.

Internationale standaarden voor software-ontwikkeling

Bij het ontwikkelen van software handhaven we de hoogste normen binnen de industrie. Voor PLC-software maken we gebruik van de S88-structuur volgens IEC 61512-1 en PackML zoals gespecificeerd in IEC 61512-2. Deze normen spelen een belangrijke rol bij het creëren van een effectieve besturing voor uw batchprocessen en verpakkingslijnen. Daarnaast ontwikkelen we SCADA-applicaties conform de richtlijnen voor High Performance HMI zoals vastgelegd in ISA-101 en de standaarden voor alarmmanagement volgens ISA-18.2. Deze internationale standaarden garanderen de veiligheid en efficiëntie van onze systemen. Hierdoor zijn onze software-oplossingen niet alleen betrouwbaar, maar ook gemakkelijk te onderhouden en uit te breiden voor de toekomst.

Software engineering met diepgaande kennis en ervaring

Bij EKB hebben we meer dan 50 jaar ervaring in het optimaliseren van productieprocessen. Onze expertise omvat een breed scala aan diensten, waaronder uitbreidingen, aanpassingen, updates en vervangingen van software, maar ook het ontwikkelen van geheel nieuwe systemen. Wij leveren de best mogelijke oplossing en zorgen voor een naadloze integratie van alle componenten.

We houden ons aan de hoogste normen en regelgeving op het gebied van software engineering. Bovendien volgen we de nieuwste ontwikkelingen en technologieën op de voet. Zo leveren we software die niet alleen voldoet aan de huidige eisen, maar ook klaar is voor de toekomst.

Software-ontwikkeling van A tot Z: van idee naar realisatie

Bij EKB werken we volgens een gestructureerd en transparant proces bij het ontwikkelen van software op maat:

 • Inventarisatie

We beginnen met een uitgebreid gesprek om de situatie, wensen en eisen van uw productie in kaart te brengen. Wat wilt u bereiken met de software? Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten? Wat moet uw machine produceren en hoe snel?

 • User Requirement Specification (URS)

Op basis van de inzichten uit het gesprek stellen we samen met u een User Requirement Specification (URS) op. Dit is een gedetailleerd document dat de basis vormt voor de verdere ontwikkeling.

 • Functional Design Specification (FDS)

Vervolgens maken we een Functional Design Specification (FDS), waarin we de werking van de software beschrijven zonder in technische details te treden.

 • Optioneel: Technical Design Specification (TDS)

Voor grotere projecten stellen we ook een Technical Design Specification (TDS) op, waarin we alle technische aspecten van de software uitwerken.

 • Software-ontwikkeling

Onze software engineers gaan aan de slag met software-ontwikkeling, gebaseerd op de specificaties uit de voorgaande stappen.

 • Functional Acceptance Test (FAT)

We testen de ontwikkelde software grondig via een Functional Acceptance Test (FAT) om te controleren of het aan alle eisen voldoet.

 • Implementatie

Tot slot implementeren we de software bij u op locatie. We testen het nogmaals om te zien of het ook in de praktijk goed werkt. 

Simulatie: de sleutel tot optimale software engineering

We begrijpen dat tijd geld is, vooral in een industriële omgeving. Daarom zorgen we altijd voor een snelle en soepele implementatie van onze software. Waar mogelijk gebruiken we een gesimuleerde productieomgeving om de software te valideren voordat we deze daadwerkelijk inbedrijfstellen. Zo kunnen we verschillende scenario’s verkennen, fouten opsporen en prestaties optimaliseren, zonder verstoring van uw operationele processen.

De voordelen van software engineering voor uw industrie

Bij EKB streven we naar het creëren van heldere en gebruiksvriendelijke interfaces om de interactie tussen mens en machine te optimaliseren. Met onze diensten in software engineering bieden wij u de volgende voordelen:

 • Verbeterde productiviteit: Dankzij de automatisering van repetitieve taken kunt u de efficiëntie en productiviteit van uw processen verhogen, terwijl u tegelijkertijd verspilling, fouten en downtime minimaliseert.
 • Verhoogde kwaliteitsborging: Onze software zorgt voor nauwkeurige controle en monitoring, wat resulteert in verbeterde kwaliteitsborging door constante metingen en analyses.
 • Langdurige kostenbesparing: Door automatisering kunt u op de lange termijn aanzienlijke kosten besparen, minder afhankelijk zijn van arbeidskrachten en efficiënter omgaan met grondstoffen.
 • Veiligere systemen: Onze software speelt een grote rol bij het beveiligen van uw industriële systemen tegen ongeoorloofde toegang en aanvallen.
 • Tijdswinst: Automatisering verkort de doorlooptijd van processen, wat resulteert in snellere productietijden en dus een sterkere concurrentiepositie voor uw bedrijf.

EKB: uw partner in industriële automatisering

Bij EKB zijn we meer dan alleen een leverancier van software; we zijn uw partner in industriële automatisering. We werken nauw met u samen om uw automatiseringsdoelen te realiseren. Onze software engineers ontwikkelen niet alleen op maat gemaakte systemen, maar bieden ook 24/7 service om ervoor te zorgen dat uw software te allen tijde soepel blijft draaien.

Kies voor EKB en ontdek hoe onze maatwerk software uw industriële processen naar nieuwe hoogten kunnen tillen. Samen verwezenlijken we uw automatiseringsdoelen en helpen we uw bedrijf te gedijen in de snel veranderende wereld van de industrie.

Bij EKB weten we dat elk bedrijf uniek is. Daarom leveren we geen standaardpakketten, maar ontwikkelen we maatwerk software die naadloos aansluit op uw industriële processen. We luisteren naar uw wensen en eisen, waarna ons team van ervaren software engineers uw visie tot leven brengt.
Direct contact