HomeOver ons

Wij zijn EKB

Al meer dan 50 jaar hebben we bij EKB een passie voor industriële automatisering. Ooit begonnen als paneelbouwer, omschrijven we onszelf nu liever als partner in de industriële automatisering. Met een halve eeuw ervaring beschikken we over enorm veel kennis en expertise om vrijwel elk vraagstuk op het gebied van industriële automatisering trefzeker en efficiënt op te lossen.

EKB, opgericht in 1971, is met vijf Nederlandse vestigingen en rond de 200 medewerkers een veelzijdige CSIA-gecertificeerde systeem integrator op het gebied van industriële automatisering. Het bedrijf is onderdeel van de internationaal opererende TKH Group (TKH) die zich met een uitgelezen en elkaar aanvullende combinatie van innovatieve ondernemingen richt op de ontwikkeling en levering van systemen en netwerken voor informatievoorziening, telecommunicatie, elektrotechniek en industriële productie.

Multidisciplinaire oplossingen

De grote kracht van EKB zit in de enorme expertise en ervaring die het mogelijk maakt om ieder vraagstuk op het gebied van industriële automatisering efficiënt en trefzeker op te lossen. Dit ongeacht de omvang en complexiteit van de opdracht. Naast ‘stand alone’ oplossingen zoals MCC Motor Control Centers en bijvoorbeeld PLC-Branderbesturingen kunnen productielijnen en complete fabrieken worden geautomatiseerd. Dit inclusief Robotica en Vision oplossingen en de implementatie van DCS-Batch, EMI, MES en PLC-SCADA systemen. Uitgangspunten daarbij zijn het realiseren van een bovenal veilige (HP-HMI Alarm Management, Safety-PLC systemen), maar ook een bedrijfszekere en optimaal efficiënte productie. EKB focust zich daarbij op een duurzame verhoging van de OEE (Overall Equipment Effectiveness) zodat er winstgevender wordt geproduceerd en stilstand en verspilling worden beperkt.

Gespecialiseerde ontwerp- en productiefaciliteiten

EKB beschikt over gespecialiseerde ontwerpafdelingen voor het configureren en programmeren van industriële automatiseringsoplossingen en het ontwikkelen van op maat gesneden HMI-oplossingen. Een goede informatievoorziening is immers cruciaal en daarvoor wordt onder meer gebruikgemaakt van compact vormgegeven dashboards (voor weergave op PC, Laptop, Tablet, Smartphone) waarmee belangrijke gegevens snel en trefzeker bij de juiste persoon/afdeling terechtkomen. Daarnaast beschikt EKB over geavanceerde productiefaciliteiten voor het onder meer bouwen van besturingskasten en bedieningspanelen in zowel enkelstuks als kleine tot grotere series. Deze mogelijkheden leveren een belangrijke bijdrage aan het realiseren van efficiënte oplossingen op industrieel automatiseringsgebied.

24/7 service en ondersteuning

Voor het adequaat uitvoeren van zowel regulier, preventief als correctief onderhoud op locatie heeft EKB een landelijke service organisatie met ervaren technici en goed geoutilleerde servicewagens. De storingsdienst van EKB is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar en maakt zo mogelijk gebruik van remote access verbindingen waardoor bepaalde storingen razend snel opgelost kunnen worden. Op drie locaties in Nederland beschikt EKB bovendien over goed uitgeruste onderdelenmagazijnen van waaruit specifieke componenten (ook mechanische) zeer snel bij de servicemonteur afgeleverd kunnen worden. Kortom, ook op onderhoudsvlak is EKB een veelzijdige, oplossingsgerichte partner.

Oplossingen Diensten

Integration partner of systeem integrator op het gebied van industriële automatisering. Zo noemt EKB zichzelf het liefst. Dat onderstreept dat wij onszelf niet zien als leverancier tegenover klant, maar als partner van de Nederlandse industrie.
Contact opnemen
Waar staan wij voor? Onze kernwaarden zijn:
  • Betrouwbaar
  • Betrokken
  • Kennis
  • No-nonsense