HomeOver onsCertificeringen

Certificeringen

EKB heeft certificeringen op verschillende systemen, zoals:

  • CSIA – Kwaliteitsmanagement
  • VCA** – Veiligheid en Gezondheid
  • UL – Ontwerp en paneelbouw voor de VS en Canada

 

 

 

CSIA Certificering

De Control System Integrators Association (CSIA) begeleidt al sinds 1994 leidende systeem integratoren binnen en buiten de USA bij het ontwikkelen van hun bedrijfsvoering en projectmanagement. Hun missie werd in 2000 versterkt met de komst van het CSIA Certified programma wat wordt gezien als de industriestandaard voor vertrouwen in systeem integratoren.

Wanneer een CSIA deelnemer gecertificeerd wil zijn, dient hij ge-audit te worden door een onafhankelijke derde partij gebaseerd op de CSIA Best Practices and Benchmarks, een handboek met meer dan 200 criteria over alle aspecten van bedrijfsvoering en projectmanagement. Deze standaard dwingt de systeem integrator zich te houden aan de levering van het kwaliteitsniveau, de prestatie en de lange termijn support die elke klant mag verwachten… en verdient.

image description
MICHIEL DE LANGE
Wilt u weten welke voordelen een CSIA gecertificeerde systeem integrator u biedt? Bekijk dan onze CSIA pagina.
EKB site over CSIA Contact

VCA** – Veilig werken staat voorop

Wij stellen hoge eisen aan het veilig werken door onze medewerkers. Daarom laat EKB zich al vele jaren certificeren voor VCA**. Met VCA** voldoet EKB aan ruimere eisen dan alleen de Arbowet. Wat betekent dit bijvoorbeeld:

  • U bent hiermee verzekerd dat alle leidinggevenden en uitvoerenden up-to-date kennis hebben van veilig werken.
  • Dat onze mensen werken met de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen en goedgekeurde arbeidsmiddelen.
  • Dat EKB voor u een VGM Projectplan kan opstellen voor het werk binnen uw project.
  • Dat EKB in de aansturing van onderaannemers rekening houdt met VGM aspecten.
  • Dat EKB medewerkers met regelmaat werkplekinspecties houden.

Veilig werken staat bij EKB voorop. Door ons volgens de VCA** te certificeren is de kans op een ongeval tot een minimum gedaald.

UL – Paneelbouw voor de VS en Canada

Levert u uw installatie naar de Verenigde Staten of Canada, dan zult u rekening moeten houden met strikte veiligheidsvoorschriften die afwijken van de Europese normen en richtlijnen. Samen met EKB kunt u ervoor zorgen dat uw besturingsinstallatie aan deze eisen voldoet.

Een besturingsinstallatie die aan de Verenigde Staten of Canada wordt geleverd dient te voldoen aan de UL 508A voorschriften. Omdat EKB UL gecertificeerd is, profiteert u van de ruime kennis en ervaring van EKB met de UL normering. Hoe kan EKB u helpen:

Consultancy

Advisering over uw huidige ontwerp en het traject om te komen tot een gecertificeerde besturingsinstallatie.

Engineering en componentkeuze

Maken van een nieuw kastontwerp of het aanpassen van een bestaand ontwerp naar de UL voorschriften. Opzetten van de verplichte documentatie en de keuze van de toegestane componenten. Uitvoeren van berekeningen van onder andere draaddimensionering en kortsluitvastheid.

Paneelbouw

Bouwen van het paneel conform de UL eisen.

Certificering van het paneel

Omdat EKB UL 508A gecertificeerd is, kunnen wij de certificering van het paneel verzorgen en een UL kenmerk aanbrengen.

Wilt u weten hoe EKB u kan helpen met de UL certificering van uw besturingsinstallatie? Wij vertellen u er graag meer over!
Contact opnemen