HomeOplossingenHardware engineering

Hardware engineering: industriële elektrotechniek op maat

Wij ontwerpen besturingssystemen op maat voor naadloze integratie in uw industriële machines. Onze hardware voldoet aan de UL-normen voor optimale veiligheid.

Hardware Engineering

Bij EKB creëren we oplossingen op maat voor technische automatisering. Onze hardware engineers ontwerpen gedetailleerde elektrische schema’s voor machines en procesinstallaties, in lijn met de CE-veiligheidsnorm. Bovendien kunnen we onze hardware-ontwerpen voorzien van zowel UL-certificering voor leveringen aan de Verenigde Staten, als UK-CA-certificering voor installaties die bestemd zijn voor het Verenigd Koninkrijk.

Hardware engineering van EKB: waar elk onderdeel telt

Bij Hardware Engineering draait alles om de naadloze integratie van componenten in een gestructureerd netwerk. We vertalen de gewenste functionaliteit van uw machines naar een elektrische installatie, waarbij elk onderdeel zorgvuldig op elkaar is afgestemd.

Ons specialisme ligt in het ontwerpen van besturingskasten en panelen als het fundament voor het vlekkeloos laten functioneren van uw industriële processen. We bieden een realistisch beeld van uw toekomstige installaties met gedetailleerde elektrische schema’s en 3D-modellen die we creëren met EPLAN Electric P8 en Pro Panel. Hierbij zorgen we ervoor dat elk onderdeel zorgvuldig op elkaar wordt afgestemd en geplaatst.

Waarom kiezen voor Hardware Engineering bij EKB?

Door te vertrouwen op EKB voor uw hardware engineering, profiteert u van diverse voordelen:

 • Volledige dienstverlening: Bij EKB bieden we een totaaloplossing voor industriële automatisering. Zo ontwikkelen we naast hardware-oplossingen ook software op maat.
 • Flexibiliteit: Dankzij ons brede klantenbestand en kennis van verschillende leveranciers kunnen we altijd een oplossing vinden die perfect aansluit bij uw specifieke eisen.
 • Uitgebreide ondersteuning: Onze samenwerking begint bij het ontwerp en gaat met onze 24/7 service door tot na de installatie. We werken nauw met u samen gedurende alle fases van het ontwikkelen van de besturingssystemen.
 • Veiligheid als prioriteit: Onze hardware voldoet aan strikte normen zoals EC en UL, waarmee we de kwaliteit en veiligheid van onze ontwerpen garanderen.
 • Beheer van elektrische tekeningen: Bij EKB kunnen we uw elektrische (EPLAN-)tekeningen archiveren, zodat u geen electrical engineering-afdeling meer nodig heeft. Wij zorgen ervoor dat de tekeningen altijd up-to-date blijven met de wijzigingen aan de machines.

Veilige industriële hardware met CE-certificering

Bij EKB staat veiligheid voorop. We zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en leveren van CE-gecertificeerde hardware conform de Safety Integrity Levels (SIL) en Performance Levels (PL). Ons team van hardware engineers inspecteert grondig bestaande hardware en ontwikkelt nieuwe systemen om de veiligheid van uw industriële machines te verbeteren. Met uitgebreide risicobeoordelingen analyseren we elk component zorgvuldig om de impact op machineveiligheid te bepalen volgens SIL en PL. Onze voortdurende inspanningen voor verbetering leiden tot betrouwbare industriële systemen die niet alleen efficiënt zijn, maar ook voldoen aan de vereiste CE-certificering voor een veilige werkomgeving.

UL-certificering voor levering aan de Verenigde Staten

Naast het aanbieden van CE-gecertificeerde hardware, zijn we ook gespecialiseerd in het ontwerp van UL-gecertificeerde hardware. De UL-certificering is verplicht voor het leveren van elektrische installaties aan de Verenigde Staten. Met ons team van UL-gecertificeerde engineers en een werkplaats die voldoet aan de UL-normen, kunnen we elektrische installaties ontwerpen conform de hoogste veiligheids- en prestatie-eisen van de Amerikaanse markt. Bovendien zijn we bevoegd om bestaande elektrische installaties – gebaseerd op CE-normen – te transformeren naar ontwerpen die voldoen aan de UL-normen en ze te voorzien van het vereiste UL-keurmerk.

EPLAN Electric P8 en Pro Panel: Onze ontwerpsoftware

We gebruiken EPLAN Electric P8 als software voor het ontwerpen van elektrische systemen. Met deze tool creëren onze electrical engineers gedetailleerde elektrische schema’s voor diverse industriële hardware-toepassingen. Bovendien gebruiken we EPLAN Pro Panel om 3D-modellen van het elektrische ontwerp te maken. Door het gebruik van een 3D-model in EPLAN Pro Panel kunnen we een visuele weergave genereren van de componenten in besturingskasten en panelen. Hierdoor kunnen potentiële conflicten of ruimtebeperkingen worden geïdentificeerd nog voordat de daadwerkelijke constructie begint.

Hardware-ontwikkeling van A tot Z

Bij EKB werken we volgens een gestructureerd en transparant proces bij het ontwerpen van besturingskasten en -panelen.

 1. Inventarisatie

We starten met een uitgebreid gesprek om de situatie, wensen en eisen van uw industriële omgeving in kaart te brengen.

 1. User Requirement Specification (URS)

Op basis van de inzichten uit het inventarisatiegesprek stellen we samen met u een User Requirement Specification (URS) op. Dit gedetailleerde document vormt de basis voor de verdere ontwikkeling van de besturingssystemen.

 1. Functional Design Specification (FDS)

Vervolgens maken we een Functional Design Specification (FDS), waarin we de werking van het systeem beschrijven. Hierbij kijken we ook naar het veiligheidsaspect. Wat zijn bijvoorbeeld de gevaren op de machine? Hoe moeten die elektrisch worden beveiligd?.

 1. Ontwerp en implementatie

Onze hardware engineers gebruiken de FDS voor het ontwerpen van het elektrische systeem en de besturingspanelen. Is het ontwerp goedgekeurd? Dan bestellen we de benodigde componenten en assembleren we de elektrische systemen.

 1. Functional Acceptance Test (FAT)

Na assemblage volgt een Functional Acceptance Test (FAT). Hierbij testen we de hardware uitvoerig op functionaliteit, veiligheid en eventuele storingen, en zorgen we voor een eventuele UL-certificering.

 1. Inbedrijfstelling

Onze servicemonteurs stellen het systeem in bedrijf bij uw productieomgeving en bieden de nodige ondersteuning en training.

Kies EKB voor maatwerk in industriële automatisering

EKB is uw partner voor hardware engineering-oplossingen die uw bedrijfsprocessen verbeteren. Van het ontwerpen van elektrische installaties tot het leveren van geavanceerde systemen die voldoen aan de hoogste normen: onze hardware engineers bieden op maat gemaakte oplossingen voor een vlekkeloze werking van uw machines en procesinstallaties.

Met EKB profiteert u van een complete dienstverlening die aansluit op uw specifieke behoeften. Kies voor onze Hardware Engineering om uw bedrijf te versterken met betrouwbare, veilige en efficiënte hardware-systemen.

EKB is uw partner voor hardware engineering-oplossingen die uw bedrijfsprocessen verbeteren. Van het ontwerpen van elektrische installaties tot het leveren van geavanceerde systemen die voldoen aan de hoogste normen.
Direct contact