HomeDienstenPaneelbouw

Paneelbouw

Vanuit drie locaties in Nederland verzorgen wij de productie van op maat gesneden besturingskasten en regelpanelen, vanaf enkelstuks tot kleine series.

Paneelbouw op maat

Voor de productie van specifieke besturingskasten en regelpanelen vanaf enkelstuks tot kleine series beschikt EKB in Drachten, Beverwijk en Someren over goed geoutilleerde engineering- en fabricagefaciliteiten. Dankzij de geografische spreiding zitten de paneelbouwers van EKB altijd dichtbij hun opdrachtgevers, terwijl door de mogelijkheid om capaciteit te verdelen uiterst snel en flexibel kan worden ingespeeld op vragen uit de markt. Besturingskasten en panelen  worden geproduceerd op basis van door klanten aangeleverde ontwerptekeningen en specificaties, maar indien gewenst kan EKB hiervoor ook de engineering verzorgen. Zowel bij ontwerp als productie wordt rekening gehouden met alle van toepassing zijnde normen zoals NEN ISO 60204 en de overig geldende CE-, EMC-richtlijnen. De meerwaarde van EKB vertaalt zich niet alleen in een professionele, kwalitatief hoogwaardige en efficiënte productie, maar ook dat EKB in alle drie de vestigingen UL-508A en UL-698A gecertificeerde besturings- en regelpanelen kan bouwen voor gebruik in Noord Amerika en Canada!

Info UL-certificering

Merkonafhankelijk

EKB is merkonafhankelijk zodat nagenoeg iedere gewenste combinatie van merk en type componenten bij het assembleren van besturings- en regelpanelen tot de mogelijkheden behoort. Alle componenten zoals PLC’s, laagspanningsmateriaal, railsystemen, softstarters, frequentieregelaars, voedingen, scheidingstrafo’s, communicatiemodules voor veldbussystemen, etc. kunnen door EKB worden ingekocht en samengebouwd. Dit inclusief alle onderlinge elektrische-, pneumatische-, en data-aansluitingen, zodat de panelen aansluit klaar worden afgeleverd. Bij de materiaalkeuze en constructie van de omkasting wordt vanzelfsprekend ook rekening gehouden met bijvoorbeeld specifieke EMC-eisen of eisen ten aanzien van beschermingsgraad (IP-klasse). Het samenbouwen en verbinden van alle componenten geschiedt door ervaren, goed opgeleide monteurs die weten aan welke normen en eisen het eindresultaat moet voldoen.

Eigen testfaciliteiten

Belangrijk is uiteraard om na het samenbouwen van alle componenten aan te kunnen tonen dat alles correct functioneert. Hiervoor beschikken de productievestigingen van EKB over alle benodigde faciliteiten voor het uitvoeren van zowel laag- als hoogspanningstests. Deze verlopen volgens door EKB opgestelde protocollen, waardoor de besturingspanelen kunnen worden afgeleverd inclusief officieel testcertificaat.

Montage op locatie

De besturingspanelen kunnen op locatie worden geïnstalleerd door ervaren, goed opgeleide monteurs die ook de machinebekabeling voor hun rekening kunnen nemen. Bij omvangrijke projecten werkt EKB op installatievlak nauw samen met gespecialiseerde partners. De werkzaamheden worden onder regie van EKB gerealiseerd en afgesloten met een uitgebreide functionele afnametest, waarmee wordt aangetoond dat alles naar behoren functioneert.

Door het offerte- en besteltraject in hoge mate te automatiseren kunnen we voldoen aan de toenemende vraag naar kortere doorlooptijden vanuit de markt. De geautomatiseerde mechanische voorbewerking en efficiënt ingerichte werkplaatsen van EKB dragen bij aan onze hoge kwaliteitsstandaard. We geven u graag een rondleiding door een van onze werkplaatsen.
Direct contact
Kenmerken panelenbouw
 • Flexibele, projectmatige productie

  Besturingskasten en panelen kunnen worden geproduceerd op basis van door klanten aangeleverde ontwerptekeningen en specificaties, maar indien gewenst kan EKB hiervoor ook de engineering doen.

 • Merkonafhankelijk

  EKB is merkonafhankelijk zodat nagenoeg iedere gewenste combinatie van merk en type componenten bij het produceren van besturingskasten en regelpanelen tot de mogelijkheden behoort.

 • Eigen testfaciliteiten

  De productievestigingen van EKB beschikken over specifieke opstellingen voor het uitvoeren van zowel laag- als hoogspanningstests. Alle tests verlopen volgens strakke door EKB opgestelde protocollen, zodat de besturingskasten en panelen kunnen worden afgeleverd inclusief officieel testcertificaat.

 • Montage op locatie

  In nauwe samenwerking met gespecialiseerde partners kunnen de door EKB gebouwde besturingskasten en regelpanelen op locatie worden geïnstalleerd door gecertificeerde monteurs die ook de machinebekabeling verzorgen.

image description
MICHIEL DE LANGE
Heeft u een specifiek vraagstuk over uw productieproces? Wij denken graag mee over een oplossing op maat.
Direct contact Meer solutions