HomeOplossingenMotion & Control
Motion & Control

Snel en rendabel produceren in elke gewenste seriegrootte vereist een uiterst flexibel productieapparaat dat minimale omsteltijden combineert met een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.

icon

 

Flexibel, betrouwbaar en rendabel produceren

Snel en rendabel produceren in elke gewenste seriegrootte vereist een uiterst flexibel productieapparaat dat minimale omsteltijden combineert met een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Als Integration Partner is EKB als geen ander in staat om machines en systemen efficiënter, veiliger en betrouwbaarder te laten functioneren. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor Motion & Control systemen. EKB maakt daarbij gebruik van intelligente besturingen met slimme koppelingen tussen machines, systemen en netwerken (Profinet, Profibus, IIoT, Industrie 4.0). Vaak worden deze gecombineerd met specifieke systemen voor het verzamelen en verwerken van (productie)data.

Lineaire en roterende aandrijvingen

Op componentenniveau praten we onder meer over snelle en nauwkeurige lineaire en roterende aandrijvingen. Bijvoorbeeld op basis van ‘smart servotechniek’, waarbij (a)synchrone bewegingen langs meerdere gekoppelde assen met een hoge precisie gerealiseerd kunnen worden.

Totaaloplossingen

EKB heeft een veelzijdig scala aan Motion & Control oplossingen in huis. Deze worden inclusief PLC’s/Controllers en bijbehorende besturingssoftware geleverd en kunnen naadloos worden gekoppeld aan en/of geïntegreerd met reeds bestaande besturingsplatforms. Daarbij wordt gebruikgemaakt van solide en bewezen producten van gerenommeerde partners waaronder Bosch Rexroth en Siemens, terwijl natuurlijk ook met producten van andere merken kan worden gewerkt.

Hogere OEE

Ingebouwde redundantie en een snelle service – in geval er onverwachts een kink in de kabel komt – zorgen daarbij voor dat extra stuk zekerheid dat mede de basis legt voor een hoge Overall Equipment Effectiveness (OEE).

Co-engineering

Cruciaal is ook om al in een vroeg (ontwerp)stadium rekening te houden met het meestal brede palet aan wensen, eisen, mogelijkheden en beperkingen. EKB weet wat in de praktijk mogelijk is en is sterk in co-engineering. Door samen te ontwikkelen en te ontwerpen legt EKB zo de basis voor betere, slimmere en rendabelere oplossingen, waarbij uiteraard scherp rekening wordt gehouden met andere belangrijke aspecten zoals veiligheid en kosten.

In productie omgevingen wordt servotechniek/motion steeds vaker ingezet. Door de groeiende complexiteit is het belangrijk een ervaren Systeem Integrator in Industriële Automatisering in te zetten. Bij EKB bent u hiervoor aan het juiste adres!
Direct contact

Motion & Control in de praktijk

image description
MICHIEL DE LANGE
Heeft u een specifiek vraagstuk over uw productieproces? Wij denken graag mee over een oplossing op maat.
Direct contact Meer solutions