HomeOplossingenMotion & ControlRetrofit – Moderniseer uw productiemachines

Retrofit - Moderniseer uw productiemachines

Maak uw productielijn toekomstbestendig met retrofit. Verminder stilstand, verbeter prestaties en veiligheid. Start vandaag met een vrijblijvende Quick Scan!

icon

Retrofit

Al jarenlang zijn Bosch Rexroth Indramat en Siemens Simatic de betrouwbare kern in diverse productieomgevingen. Maar in een snel veranderende technologische wereld, is het essentieel om uw machines up-to-date te houden. Bij EKB specialiseren we ons in retrofit-oplossingen die uw motion controllers en servomotoren van Bosch Rexroth en Indramat moderniseren, of uw Siemens Simatic S5 PLC upgraden naar het geavanceerdere S7-model.

Vernieuw uw industriële machines met retrofit

Bereid uw machines voor op de toekomst met een retrofit. Een retrofit blaast nieuw leven in uw vertrouwde maar verouderde industriële machines die mechanisch nog goed functioneren. We vervangen verouderde besturings- en aandrijfsystemen, zonder de hele machine te hoeven vervangen. In ons proces installeren we geavanceerde besturingstechnologie, vervangen we verouderde onderdelen en zorgen we ervoor dat de software up-to-date is. Het resultaat? Machines die niet alleen blijven functioneren, maar ook voldoen aan de huidige industrienormen.

Minimaliseer stilstand, maximaliseer productiviteit

In de productie-industrie is het voorkomen van machinestilstand cruciaal. Met de retrofit-oplossingen van EKB upgraden we de verouderde onderdelen van uw machines, waardoor we stilstand voorkomen en een ononderbroken productieflow garanderen. Dit betekent minder risico op kostbare onderbrekingen en een verhoogde productiviteit van uw productielijn.

Moderniseer uw machines voor een veiligere productie

Een retrofit gaat verder dan alleen het voorkomen van stilstand. We vernieuwen de besturingssystemen, elektrische componenten en software van uw machines, waardoor ze voldoen aan de nieuwste veiligheidsnormen. Dit verbetert de veiligheid in uw productieomgeving aanzienlijk. Retrofit is daarmee niet alleen een strategie voor continue productie, maar ook een belangrijke stap naar een veiligere productieomgeving.

Retrofit: een slimme langetermijninvestering

Retrofit biedt significante kostenbesparingen vergeleken met het volledig vervangen van machines. Onze aanpak verlaagt niet alleen de vervangingskosten, maar ook de onderhouds- en reparatiekosten. Hierdoor zijn uw machines niet alleen efficiënter, maar ook betrouwbaarder – een investering die zichzelf terugverdient.

Het proces stap-voor-stap

Bij EKB voeren we retrofits uit volgens een duidelijk stappenplan:

 1. Inventarisatie: We beginnen met een grondige analyse van uw huidige machines en productielijnen. We verzamelen alle beschikbare informatie, bestuderen de functies van het huidige systeem en analyseren de machinesoftware om te bepalen welk vervangend besturingsconcept geschikt is.
 2. Offerte: Op basis van de inventarisatie ontvangt u een gedetailleerde offerte. Hierin staat de voorgestelde oplossing beschreven, samen met de kosten en het tijdschema voor het retrofitproces.
 3. Ontwerp en voorbereiding: Nadat de offerte is goedgekeurd, maken we het concept ontwerp definitief en voeren we electrical en software detail engineering uit. Materialen worden besteld en de ombouw wordt voorbereid, met als doel om de ombouw zo snel en efficiënt mogelijk uit te voeren.
 4. Interne test (FAT): De besturing ondergaat een uitgebreide interne test om ervoor te zorgen dat deze correct functioneert. Eventuele problemen lossen we direct op.
 5. Ombouw: Zodra alle voorbereidingen zijn afgerond, starten we met de ombouw van de bestaande machine. Oude componenten worden gedemonteerd en vervangen door nieuwe.
 6. Inbedrijfstelling bij de klant: We installeren de machine opnieuw bij u op locatie. We zorgen ervoor dat alles naar behoren werkt en dat de machine correct is geïntegreerd in uw productielijn.
 7. Test bij de klant (SAT): We voeren een laatste test uit op uw locatie. We voeren eventuele laatste aanpassingen of optimalisaties door, zodat alles volledig naar wens is.

Retrofit voor servobesturingen van Bosch Rexroth en Indramat

Met retrofit kunt u uw machines blijven gebruiken, zelfs als bepaalde onderdelen niet meer beschikbaar zijn. Bevat uw huidige machine bijvoorbeeld onderdelen zoals PPC, DKC, DKS, CLM of MSK van Bosch Rexroth en/of Indramat? Dan zijn deze waarschijnlijk niet meer verkrijgbaar. Dit kan de continuïteit van uw productie  in gevaar brengen. Als Certified Excellence  Partner van Rexroth bieden wij bij EKB retrofit-oplossingen om uw servobesturing weer optimaal te laten werken.

Retrofit voor een PLC van Siemens Simatic

Siemens biedt geen ondersteuning meer voor hun Simatic S5-serie. Dit betekent dat zij hiervoor geen reserveonderdelen of reparaties meer aanbieden. Maakt u zich echter geen zorgen als u een PLC van Siemens Simatic S5 gebruikt. Als gecertificeerd Solution Partner van Siemens kunnen wij uw Simatic S5-systeem door middel van retrofit upgraden naar het recentere S7-model. Wij beschikken over uitgebreide kennis en ervaring met de verschillende installatieversies en kunnen u adviseren over de optimale aanpassingen voor uw specifieke situatie. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe u uw machines langer kunt blijven gebruiken met retrofit.

Voordelen van retrofit

 • Verbeterde gebruikerservaring: Retrofit maakt de bediening van machines efficiënter met een verbeterde weergave van procesdata en een intuïtieve gebruikersinterface.
 • Automatisering: Profiteer van geautomatiseerde productopstellingen en kortere omsteltijden, wat resulteert in lagere operationele kosten en snellere productie.
 • Verbeterde kwaliteitscontroles: Integreer geavanceerde technologieën zoals Machine Vision voor nauwkeurige kwaliteitsinspecties.
 • Migratie+: Retrofit gaat verder dan standaard 1-op-1-migratie door verbeteringen in snelheid en flexibiliteit toe te voegen.

EKB: uw partner in retrofit

Bij EKB zetten we uw machines centraal. Met onze jarenlange ervaring in servo- en aandrijftechniek staan wij klaar om uw productieapparatuur te vernieuwen en te optimaliseren. Onze up-to-date kennis van veiligheidsnormen zorgt ervoor dat uw machines niet alleen voldoen aan de huidige eisen, maar ook klaar zijn voor de toekomst.

Bent u klaar om de stap te zetten om uw productieproces te transformeren? Neem contact op voor een vrijblijvende Quick Scan en ontdek hoe retrofit uw machines kan upgraden voor maximale prestaties. Met EKB is geavanceerde technologie binnen handbereik. Laat ons uw productie-efficiëntie verhogen en de levensduur van uw apparatuur verlengen. Met retrofit zijn uw machines weer klaar voor de toekomst.

Bij EKB zetten we uw machines centraal. Met onze jarenlange ervaring in servo- en aandrijftechniek staan wij klaar om uw productieapparatuur te vernieuwen en te optimaliseren. Onze up-to-date kennis van veiligheidsnormen zorgt ervoor dat uw machines niet alleen voldoen aan de huidige eisen, maar ook klaar zijn voor de toekomst.
Direct contact

Motion & Control in de praktijk