HomeOver onsSiemens

Siemens Solution Partnerschap

EKB is Automation Solution Partner voor Advanced Factory Automation, Drives & Motion en Industrial Communications en sinds kort ook ALPHA+ partner.

Solution Partnerschap

Al sinds jaar en dag is Siemens één van de belangrijkste leveranciers voor EKB. EKB sloot zich als één van de eerste system integrators aan bij het Siemens Solution Partner Programma.

Solution Partners beschikken over enorm veel toepassings-, systeem- en sectorkennis en beproefde projectervaring – en ze implementeren toekomstbestendige, op maat gemaakte oplossingen van de hoogste kwaliteit op basis van het Siemens product- en systeemportfolio.

De medewerkers van EKB worden regelmatig getraind, getoetst en gecertificeerd. Daarmee heeft het Partner Programma echt een toegevoegde waarde naar onze gemeenschappelijke klant toe.

 

Website Siemens

“Vanaf het eerste uur was er een uitstekende samenwerking tussen Siemens en EKB en deze heeft zich in de loop van de jaren alleen maar verder uitgebouwd.”

Vol vertrouwen de toekomst tegemoet

(interview ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van EKB)

Al sinds jaar en dag is Siemens één van de belangrijkste leveranciers voor EKB. Dit begon al in de tijd van de groothandel, maar is na de verzelfstandiging van EKB uitgegroeid tot een hecht partnerschap. Patrick Koene, Hoofd Area Sales & Partner Management en Albert Visser, Solution Partner Manager bij Siemens, over hoe deze samenwerking is ontstaan, en vooral ook hoe zij de gezamenlijke toekomst zien.  

“Mijn eerste kennismaking met EKB gaat zeker 25 jaar terug.”, aldus Patrick Koene. Dit was toen EKB nog onderdeel was van Electro Automatisering (EA), de elektrotechnische groothandel. Nadat EA in 2002 was overgenomen door Solar, intensiveerde de samenwerking tussen beide partijen. Rond diezelfde periode begon Siemens met het Solution Partner programma, waar EKB zich als één van de eerste partners bij aansloot. Volgens Koene was dit, door de goede verstandhouding die in het verleden was opgebouwd, een logische stap. “Vanaf het eerste uur was er een uitstekende samenwerking tussen Siemens en EKB en deze heeft zich in de loop van de jaren alleen maar verder uitgebouwd.”

Rond 2010 werd het partnerschap naar een professioneler niveau getild. Koene: “Solution partners kregen toen een aparte status binnen Siemens en kregen een key accountmanager toegewezen.” Hij was zelf één van de eersten die deze rol vervulde. Door deze stap ging de samenwerking veel verder dan alleen ad-hoc zaken. Er werden meer gesprekken gevoerd over visie en strategie en of deze bij elkaar aansluiten.

Een ander speerpunt van het Solution Partner Programma is het delen van kennis, aldus Koene. “De medewerkers van EKB worden regelmatig getraind, getoetst en gecertificeerd. Daarmee heeft het Partner Programma echt een toegevoegde waarde naar onze gemeenschappelijke klant toe.” Wanneer hem gevraagd wordt, waar de kracht van de samenwerking ligt, dan is dat onderling vertrouwen. ´ Als je al zo lang samenwerkt, is er zeker sprake van vertrouwen”. Maar ook communicatie en transparantie zijn belangrijk, net als kennis en kunde, en focus en visie.

Beide heren verwachten dat de samenwerking zich ook de komende jaren verder zal ontwikkelen en zal aanpassen aan de veranderende markt. Albert Visser: “Onze samenwerking is altijd heel erg gericht geweest op 3 grote pijlers: automatisering, aandrijftechniek en kastenbouw. We staan nu echter aan de vooravond van een vierde industriële revolutie, waarbij digitalisering een steeds grotere rol gaat spelen.” We zullen op allerlei gebieden meer digitaal gaan werken. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden bij klanten, maar dit vraagt ook om de nodige veranderingen in de manier waarop beide bedrijven (samen) werken. “We moeten dingen op een andere manier gaan doen en de manier veranderen waarop we succesvol zijn.”, volgens Visser. Dit betekent ook verandering van de producten en systemen waarmee je succesvol bent. “Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. We moeten binnen Siemens deze verandering door maken, en dat geldt ook voor onze partners.” Visser ziet het als zijn taak om de visie van Siemens op het gebied van digitalisering over te brengen op zijn partners.

De focus van het partnerschap zal de komende jaren dus vooral liggen op het maken van deze digitale transitie. Dit is een flinke opgave, maar Visser is ervan overtuigd dat beide partners dit samen tot een succes kunnen maken. “Er breekt een nieuwe fase aan in onze samenwerking, waarin we gezamenlijk die nieuwe en snel veranderende markt zullen omarmen en beetpakken.”

"Door strategische partnerschappen aan te gaan met onze belangrijkste leveranciers, kunnen wij u als klant nog beter van dienst zijn."
Direct contact