HomeBusiness casesLeaner werken door objectieve metingen
EMI (MES/OEE) Metaal
Leaner werken door objectieve metingen
 • 2% meer productie met dezelfde kosten
 •  Kwalitatief hoogwaardige data
 • Geavanceerde software

Meten is weten

Voor een producent van kegels voor kegellagers in de automotive industrie heeft EKB geavanceerde software ontwikkeld, die daadwerkelijk objectief alle onderdelen van het productieproces in kaart brengt. Uitgangspunt was dat EKB de standaardsoftware heeft toegepast en van daaruit samen met de klant de verdere ontwikkelingen in gang heeft gezet. De klant wilde vooral inzicht in vragen als: waardoor wordt stilstand veroorzaakt? Hoe ontwikkelt de kwaliteit zich? Hoe is het gesteld met de slijtage van het gereedschap? Waar zijn wellicht verkeerde instellingen ingezet?

Objectieve metingen

Door de software van EKB kunnen objectieve metingen worden gedaan. Hiermee voorkom je discussies tussen bijvoorbeeld operator en monteur. De software levert kwalitatief hoogwaardige data op, waardoor de echte knelpunten tevoorschijn komen. Mede door de software van EKB produceert het bedrijf nu 10% meer, waarvan 2% is toe te kennen aan de objectieve metingen. Want alles wat je meet, verbetert zich.

Mede door de inzet van EMI is de productie gestegen met 10% . Wilt u ook weten wat EMI voor uw productie kan doen, neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer!
Meer EMI
Kenmerken van deze case
 • Hogere productie

  Mede door de software van EKB produceert het bedrijf nu 10% meer, waarvan 2% is toe te kennen aan de objectieve metingen.

 • Minder stilstand

  EMI laat direct zien waar, wanneer en waardoor de lijn stil staat.

 • Real time kerninformatie

  EMI is een door EKB in eigen beheer ontwikkelde MES oplossing, die real time kerninformatie uit machines en productielijnen verzamelt en deze visualiseert op een web-based platform.