Productie analyse OEE Analyse

Actuele minuut tot minuut update van uw lopende productie. Weergave van uw belangrijkste KPI’s tijdens de productie en per shift.

Direct en actueel overzicht van uw 4 belangrijkste KPI’s: beschikbaarheid, prestatie, kwaliteit en uiteraard uw OEE. Direct een pareto waarop uw grootste verliezen worden gepresenteerd. Niet alleen lokaal maar ook internationaal.

Kwaliteit Receptuur

Krijg snel en effectief informatie wanneer u uw analyses aan de lijn moet uitvoeren. Direct na invoeren van resultaten vindt er terugkoppeling plaats over de kwaliteit.

Beheer, onderhoud en uitvoer van uw receptuur binnen 1 omgeving. Directe of indirecte communicatie met uw machinebesturing voor, bijvoorbeeld, parameters.

 

Whitepaper EKB Manufacturing Intelligence (EMI)

Intelligente data analyse legt solide basis voor Smart Manufacturing

Download hier
image description
Order Handling Energy Monitoring

Werkorders uit uw ERP worden vol- automatisch doorgegeven aan EMI. Logische presentatie aan medewerkers. Eenvoudig starten, stoppen en onder- breken. Na afronden van uw orders terugkoppeling van belangrijkste data aan uw ERP.

Metingen van uw energie opwekking en gebruiken worden direct inzichtelijk gemaakt in een rapportage. Zie in één oogopslag waar uw grootste verbruikers of opwekkers zitten.

Tracking & Tracing EMI

Herkomst van grondstoffen en materialen achterhalen. Direct inzicht in alle verbruiken van zowel grondstoffen als materialen.

De realtime oplossing voor alle informatie van uw productielijn. Neem contact met ons op om de beste modules voor uw productie the selecteren of uw wensen te delen voor custom modules.

 

EMI in de praktijk

Wilt u exact weten wat er in uw productie gebeurt, is gebeurd en zou kunnen gebeuren? Dan is er maar één manier om daar achter te komen: met een Manufacturing Intelligence systeem van EKB.
Direct contact

 

Focus op Overall Equipment Effectiveness

EMI staat voor EKB Manufacturing Intelligence en is een door EKB in eigen beheer ontwikkelde MES oplossing, die real time structurele informatie uit machines en productielijnen verzamelt en beschikbaar maakt en visualiseert op een web-based platform. Automatisch en handmatig verzamelde gegevens worden in een centrale database opgeslagen en via een door EKB ontwikkelde webomgeving gevisualiseerd. Juist hiermee onderscheidt EMI zich van standaard MES oplossingen die op visualisatievlak vaak behoorlijk tekortschieten. De snelheid, directheid en duidelijkheid waarmee EMI gebruikers voorziet van cruciale productie informatie maakt EMI tot een van de krachtigste MES-oplossingen van dit moment waarmee de basis wordt gelegd voor een structurele OEE-verbetering van productie organisaties.

Dashboards op machine-, lijn- en fabrieksniveau

Snel kunnen zien wat er is geproduceerd, of u achter- of juist voorloopt op de planning, of machines nog wel maximaal presteren, wat er fout is gegaan, of de afvalstroom conform verwachting is, hoeveel energie er is gebruikt, wat de werkelijke rendementen zijn en hoe hoog de actuele (en mogelijke) OEE is? Dit alles en veel meer kunt u zien op de dashboards die u met een simpele muisklik op het EMI-scherm tovert. Bijvoorbeeld de Energy Monitoring Module, waarmee de CO2-footprint kan worden verlaagd. Uiteraard verschaft EMI u ook de ‘standaard MES-informatie’ over lopende en te verwachten productie orders, track-and-trace data, onderhoudsgegevens op machine- en lijnniveau, etc. EMI-gaat echter een aantal cruciale stappen verder, waardoor u maximale feeling houdt met alles dat voor, na en tijdens de productie gebeurt.

Ongekend snelle return-on-investment

De winst die met EMI kan worden geboekt is ongekend. Door directe verbetering van de OEE worden de aanschafkosten van een EMI systeem in de praktijk binnen 6 tot 12 maanden terugverdiend! Dat heeft alles te maken met de transparantie die EMI binnen bereik brengt. Productstromen kunnen vanaf het eindpunt (klant, winkel) volledig terug worden getraceerd tot en met de levering van grondstoffen en dit kan ook andersom. Kostbare terugroepacties kunnen hiermee worden voorkomen, terwijl deze informatie ook kan worden gebruikt voor optimalisaties binnen de totale keten. Doordat EMI ook visualiseert wat met het bestaande productie-apparaat geproduceerd had kunnen worden (als alles optimaal zou functioneren) kunnen bedrijven direct zien hoeveel hun OEE omhoog kan. Vervolgens biedt EMI de mogelijkheid om gericht te traceren waar en hoe verbeteringen gerealiseerd kunnen worden. Kortom, wilt u exact weten wat er in uw productie gebeurt, is gebeurd en zou kunnen gebeuren? Dan is er maar één manier om daar achter te komen: met een Manufacturing Intelligence systeem van EKB

EMI kenmerken
  • Structurele OEE-verbetering

    EMI verzamelt real time structurele informatie uit machines en productielijnen en maakt deze beschikbaar en visualiseert deze op een web-based platform. Hiermee wordt de basis gelegd voor een structurele OEE-verbetering.

  • Dashboards op machine-, lijn- en fabrieksniveau

    Op de EMI-dashboards kunt u alle benodigde productie informatie vinden op machine-, lijn- en fabrieksniveau.

  • Snelle return-on-investment

    Door directe verbetering van de OEE worden de aanschafkosten van een EMI systeem in de praktijk binnen 6 tot 12 maanden terugverdiend!

image description
MICHIEL DE LANGE
Heeft u een specifiek vraagstuk over uw productieproces? Wij denken graag mee over een oplossing op maat.
Direct contact Meer solutions