EKB Manufacturing Intelligence (EMI)

EMI is een door EKB in eigen beheer ontwikkelde MES oplossing, die real time structurele informatie uit machines en productielijnen verzamelt en beschikbaar maakt en visualiseert op een web-based platform.

icon

 

Focus op Overall Equipment Effectiveness

EMI staat voor EKB Manufacturing Intelligence en is een door EKB in eigen beheer ontwikkelde MES oplossing, die real time structurele informatie uit machines en productielijnen verzamelt en beschikbaar maakt en visualiseert op een web-based platform. Automatisch en handmatig verzamelde gegevens worden in een centrale database opgeslagen en via een door EKB ontwikkelde webomgeving gevisualiseerd. Juist hiermee onderscheidt EMI zich van standaard MES oplossingen die op visualisatievlak vaak behoorlijk tekortschieten. De snelheid, directheid en duidelijkheid waarmee EMI gebruikers voorziet van cruciale productie informatie maakt EMI tot een van de krachtigste MES-oplossingen van dit moment waarmee de basis wordt gelegd voor een structurele OEE-verbetering van productie organisaties.

Dashboards op machine-, lijn- en fabrieksniveau

Snel kunnen zien wat er is geproduceerd, of u achter- of juist voorloopt op de planning, of machines nog wel maximaal presteren, wat er fout is gegaan, of de afvalstroom conform verwachting is, hoeveel energie er is gebruikt, wat de werkelijke rendementen zijn en hoe hoog de actuele (en mogelijke) OEE is? Dit alles en veel meer kunt u zien op de dashboards die u met een simpele muisklik op het EMI-scherm tovert. Bijvoorbeeld de Energy Monitoring Module, waarmee de CO2-footprint kan worden verlaagd. Uiteraard verschaft EMI u ook de ‘standaard MES-informatie’ over lopende en te verwachten productie orders, track-and-trace data, onderhoudsgegevens op machine- en lijnniveau, etc. EMI-gaat echter een aantal cruciale stappen verder, waardoor u maximale feeling houdt met alles dat voor, na en tijdens de productie gebeurt.

Ongekend snelle return-on-investment

De winst die met EMI kan worden geboekt is ongekend. Door directe verbetering van de OEE worden de aanschafkosten van een EMI systeem in de praktijk binnen 6 tot 12 maanden terugverdiend! Dat heeft alles te maken met de transparantie die EMI binnen bereik brengt. Productstromen kunnen vanaf het eindpunt (klant, winkel) volledig terug worden getraceerd tot en met de levering van grondstoffen en dit kan ook andersom. Kostbare terugroepacties kunnen hiermee worden voorkomen, terwijl deze informatie ook kan worden gebruikt voor optimalisaties binnen de totale keten. Doordat EMI ook visualiseert wat met het bestaande productie-apparaat geproduceerd had kunnen worden (als alles optimaal zou functioneren) kunnen bedrijven direct zien hoeveel hun OEE omhoog kan. Vervolgens biedt EMI de mogelijkheid om gericht te traceren waar en hoe verbeteringen gerealiseerd kunnen worden. Kortom, wilt u exact weten wat er in uw productie gebeurt, is gebeurd en zou kunnen gebeuren? Dan is er maar één manier om daar achter te komen: met een Manufacturing Intelligence systeem van EKB.

Meer weten over de functionaliteiten van EMI? Download onze factsheet!
Download hier
image description
Wilt u exact weten wat er in uw productie gebeurt, is gebeurd en zou kunnen gebeuren? Dan is er maar één manier om daar achter te komen: met een Manufacturing Intelligence systeem van EKB.
Direct contact
EMI kenmerken
  • Structurele OEE-verbetering

    EMI verzamelt real time structurele informatie uit machines en productielijnen en maakt deze beschikbaar en visualiseert deze op een web-based platform. Hiermee wordt de basis gelegd voor een structurele OEE-verbetering.

  • Dashboards op machine-, lijn- en fabrieksniveau

    Op de EMI-dashboards kunt u alle benodigde productie informatie vinden op machine-, lijn- en fabrieksniveau.

  • Snelle return-on-investment

    Door directe verbetering van de OEE worden de aanschafkosten van een EMI systeem in de praktijk binnen 6 tot 12 maanden terugverdiend!

image description
MICHIEL DE LANGE
Heeft u een specifiek vraagstuk over uw productieproces? Wij denken graag mee over een oplossing op maat.
Direct contact Meer solutions