HomeBusiness casesMinder stilstand door EMI
EMI (MES/OEE)

Minder stilstand door EMI

 • Real time kerninformatie uit machines en productielijnen
 • 40% meer productie
 • 5 – 10% meer output

Real time OEE informatie

EMI (EKB Manufacturing Intelligence) is een door EKB in eigen beheer ontwikkelde MES oplossing, die real time kerninformatie uit machines en productielijnen verzamelt en deze visualiseert op een web-based platform. EMI is geen cloud oplossing, maar wordt on premise gehost op een EMI-server. Data worden in de centrale database opgeslagen en middels onze web omgeving gevisualiseerd.

Minder stilstand door EMI

Voor een producent van schokbrekers zorgde de inzet van EMI voor minder stilstand en hogere productie. Vanwege de grote vraag wordt er 24 uur per dag, 7 dagen in de week geproduceerd. Ook al werd er vol continu gedraaid, toch had de producent moeite om de gevraagde hoeveelheid te produceren. Een productielijn die helemaal vol geboekt is maar zijn doelstellingen niet kan halen betekent direct verlies voor het bedrijf. Belangrijk dus om te doorgronden wat de redenen zijn dat een lijn niet de gewenste aantallen aflevert. De lijn waarop EMI draait laat 40% meer productie zien dan vorig jaar. Dit kan niet alleen aan EMI toegeschreven worden, maar EMI laat wel zien waar, wanneer en waardoor de lijn stil staat. Alleen al de extra aandacht aan de lijn door de informatie die EMI biedt, leidde tot 5 – 10% meer output.

Door de inzet van EMI is de productie gestegen met 40% en de output met 5 - 10%. Wilt u ook weten wat EMI voor uw productie kan doen, klik dan hieronder.
Meer EMI
Kenmerken van deze case
 • Hogere productie

  De lijn waarop EMI draait laat 40% meer productie zien dan vorig jaar.

 • Minder stilstand

  EMI laat direct zien waar, wanneer en waardoor de lijn stil staat.

 • Real time kerninformatie

  EMI is een door EKB in eigen beheer ontwikkelde MES oplossing, die real time kerninformatie uit machines en productielijnen verzamelt en deze visualiseert op een web-based platform.