HomeBusiness casesPalletiseren met een Cobot
Robotica

Palletiseren met een Cobot

Met Industriële CoBots (Collaborative Robots), al dan niet in combinatie met vision systemen, kunnen uiteenlopende productie-, handling-, assemblage- en controletaken perfect worden geautomatiseerd. Als veelzijdige Integration Partner levert EKB hiervoor op maat gesneden oplossingen die naadloos worden geïntegreerd in bestaande productie- en besturingsomgevingen. Hierdoor nemen de productiviteit en kwaliteit toe, terwijl de productie- en arbeidskosten dalen.

Palletiseren met een Cobot

Veel bedrijven kampen met een tekort aan personeel. De Cobot (Collaborative Robot) kan in een productieomgeving voor een divers aantal processen flexibel ingezet worden. Palletiseren is een voorbeeld van een proces dat uitermate geschikt is om te automatiseren. Met een Cobot is het inleren van een stapelprogramma eenvoudig en kan een flexibele oplossing voor verschillende producten en stapelpatronen worden gerealiseerd.

Naast de Cobot opstelling kan EKB tevens de integratie in bijvoorbeeld een lijnbesturing of bovenliggend systeem verzorgen waardoor verdere optimalisatie gerealiseerd kan worden. Zie onderstaand voorbeeld waar voor een klant een palletiseeroplossing met een Cobot van Universal Robots A/S Robots is geprogrammeerd.

Wilt u meer weten over de toepassingen van cobots in uw productieomgeving? Speciaal voor het MKB organiseren we op 22 maart, in samenwerking met Industrial Cobotics BV, een cobot event. Aanmelden kan hier

Als veelzijdige Integration Partner levert EKB op maat gesneden cobot oplossingen die naadloos worden geïntegreerd in bestaande productie- en besturingsomgevingen. Hierdoor nemen de productiviteit en kwaliteit toe, terwijl de productie- en arbeidskosten dalen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.
Direct contact