HomeBusiness casesPick and Place applicatie
Robotica

Pick and Place applicatie

EKB Someren heeft voor u de beschikking over een testopstelling met robot, cobot, gekoppeld met vision en een transportbaan. Deze opstelling is uitstekend geschikt voor het uitvoeren van haalbaaheidstesten en het onderzoeken van  automatiseringsvraagstukken van bijvoorbeeld productiebedrijven en machinebouwers.

Pick and Place applicatie

EKB Someren heeft voor u de beschikking over een testopstelling met robot, cobot, gekoppeld met vision en een transportbaan. Deze opstelling is uitstekend geschikt voor het uitvoeren van haalbaaheidstesten en het onderzoeken van  automatiseringsvraagstukken van bijvoorbeeld productiebedrijven en machinebouwers. Een productiebedrijf in de foodindustrie kan deze opstelling bijvoorbeeld gebruiken voor het oppakken van sachets of andere ongesorteerde producten op de draaischijf.

De opstelling is in te zetten om onderstaande technieken aan te tonen (Proof of Concept):

  • Veilige samenwerking tussen mens en cobot (co-existence);
  • Line tracking;
  • Circular Line Tracking;
  • Product herkenning met Machine Vision;
  • Kwaliteitstesten met Machine Vision.

Wilt u ook een test uitvoeren voor uw product? Neem dan contact op met Marcel van Deursen via m.van.deursen@ekb.nl of 06 – 53 69 93 16.

 

Een succesvolle inzet van een robot in zijn omgeving vereist kennis van robotintegratie.Als partner van Yaskawa heeft EKB zich op het gebied van industriële automatisering met robot programmeren gespecialiseerd in de totaalintegratie ervan binnen productieautomatisering. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.
Direct contact