HomeTsubaki Nakashima verhoogt OEE met Intelligente Data Analyses
Tsubaki Nakashima verhoogt OEE met Intelligente Data Analyses

Tsubaki Nakashima verhoogt OEE met Intelligente Data Analyses

Dat het lastig is om op mondiaal niveau milieuafspraken te maken, werd tijdens de klimaattop in Glasgow wel duidelijk. Grootmachten krijg je blijkbaar moeilijk in beweging, maar om de klimatologische vooruitzichten van onze planeet wat rooskleuriger te maken, kunnen individuele bedrijven nu al het verschil maken. Zoals Tsubaki Nakashima, die in haar fabriek in Veenendaal aantoont dat op basis van datacollectie en -analyse met EMI de OEE significant omhoog kan. Los van een hoger productierendement levert dit ook directe milieuwinst op in de vorm van energiebesparing, afvalreductie en indirect een lagere CO2 uitstoot.

TN ontwikkelt en produceert lagers (kegel, kogel, cilindrisch, sferisch) en onderdelen daarvan zoals precisie-kogels en rollen (recht en taps), maar ook keramische lagers, lineaire geleidingen (kogelom-loopspindels) en industriële blowers. Daarnaast produceert men klantspecifieke producten uit glas, keramiek, kunststof en staal. “Momenteel gaan er wereldwijd nog miljarden lagers per jaar richting de automobielindustrie,” vertelt Ger Bargeman, Global Plant Management/Lean Director bij TN Europe B.V. “Maar door de elektrificatie van auto’s is dit aantal nu al langzaam aan het afnemen. “In elektrische auto’s zitten immers geen verbrandingsmotoren, versnel-lingsbakken en differentieels meer en dus bevatten ze aanzienlijk minder lagers dan conventionele auto’s.

Vandaar dat wij onze focus ook meer zijn gaan richten op andere markten zoals wind-energie, waarvoor we grote cilinderrollen produceren die in de lagers van windmo-lens zitten. Maar ook richten we ons op de algemene machine- en apparatenbouw, de offshore en de medische apparatensec-tor. Stalen cilinderrollen produceren we in veel verschillende afmetingen. De kleinste zijn 3 x 4 mm en worden bijvoorbeeld in stoelgeleidingen voor auto’s gebruikt, maar ook produceren we cilinderrollen van 80 x 100 mm voor grote lagers. Tussen die twee afmetingen zit vervolgens een heel scala aan rollen van andere afmetingen. Per dag maken we hier in Veenendaal rond de vier miljoen rollen in drie ploegen zodat er 24/5 wordt geproduceerd.”

Lees hier het gehele artikel.