HomeOplossingenPLC Brander besturing

PLC Brander besturing

Software voor een veilige, betrouwbare en energie-efficiënte branderbesturing.

icon

 

Accent op veiligheid, betrouwbaarheid en energie-efficiency

Brandersystemen worden in de industrie onder meer toegepast voor het opwarmen van processen en het produceren van warme lucht voor het drogen van producten en grondstoffen. In het kader van een veilige werking moeten brandersystemen voldoen aan de geldende wet- en regelgeving en Europese normen zoals NEN-EN 746-2 (> 100 kW).

Lage Total Cost of Ownership (TCO)

Voor de gebruiker is het tevens van belang dat het opwekken van warmte zo efficiënt mogelijk gebeurt, dat het systeem betrouwbaar is en dat dit wordt gekenmerkt door zo laag mogelijke TCO. EKB levert hieraan een belangrijke bijdrage door ervoor te zorgen dat alle belangrijke parameters van de branderinstallatie onder controle staan van intelligente PLC-besturingen.

Maatwerk

EKB maakt voor het realiseren van haar op maat gesneden besturingsoplossingen gebruik van gerenommeerde PLC-merken. De keuze van merk en type is hierbij mede afhankelijk van de wensen en eisen van de eindgebruiker. De projectgerichte PLC-software ontwikkelt EKB op basis van een standaard werkmethode. Hierbij worden zowel de wensen/eisen van de gebruiker als de geldende regels en normen vertaald in een op maat gesneden besturing. Na oplevering wordt onder regie van EKB een Site Acceptance Test (SAT) uitgevoerd, waarna de installatie door een onafhankelijke notified body probleemloos gecertificeerd zal worden.

Modulaire softwarestructuur

Voor het programmeren van de PLC’s heeft EKB de bestaande softwaremodules van PLC fabrikanten aangevuld met extra bouwblokken die specifieke functies aansturen. Dit zijn onder meer: spoelen van branderblokken, controle van afsluiters, ontstekingsdetectie, check van luchtgassen, etc.

Paneelbouw, service en revisie

EKB beschikt over eigen werkplaatsen voor het ontwerpen en bouwen van panelen en besturingskasten. Dit betekent dat branderbesturingen van A tot Z ontworpen, gebouwd, geïnstalleerd, getest, opgeleverd, gerepareerd en geserviced kunnen worden. Besturingen van oudere branderinstallaties (die wellicht niet meer door de keuring komen) kan EKB reviseren/retrofitten, waarbij relaisbesturingen kunnen worden omgebouwd naar moderne PLC-besturingen. Hiermee kunnen branders individueel aangestuurd worden zodat de installatie rendabeler werkt en de energiekosten dalen. Koppelingen tussen PLC-brander besturingssystemen en andere besturingsplatforms (DCS, Scada) kan EKB uiteraard eveneens verzorgen, waarnaast EKB tot slot ook de complete installatie kan documenteren.

Is de besturing van uw oude branderinstallatie ook aan revisie of vervanging toe? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken.
Direct contact
PLC Brander besturing kenmerken
 • Lage Total Cost of Ownership (TCO)

  Dit realiseert EKB door ervoor te zorgen dat alle componenten van een branderinstallatie optimaal zijn gedimensioneerd, feilloos functioneren en onder controle staan van intelligente PLC-besturingen.

 • Maatwerk

  EKB vertaalt zowel de wensen/eisen van de gebruiker als de geldende regels en normen in op maat gesneden besturingsoplossingen.

 • Modulaire softwarestructuur

  Voor het programmeren van de PLC’s heeft EKB de bestaande softwaremodules van PLC fabrikanten aangevuld met extra bouwblokken die specifieke functies aansturen.

 • Paneelbouw, service en revisie

  EKB beschikt over eigen werkplaatsen voor het ontwerpen en bouwen van panelen en besturingskasten. Dit betekent dat branderbesturingen van A tot Z ontworpen, gebouwd, geïnstalleerd, getest, opgeleverd, gerepareerd en geserviced kunnen worden.

image description
MICHIEL DE LANGE
Heeft u een specifieke vraag over uw productieproces? Wij denken graag mee over een oplossing op maat.
Direct contact Meer over EKB