HomeBusiness casesBrander besturing voor industriële droger
PLC Brander besturing

Branderbesturing voor industriële droger

  • Conform NEN-EN-746-2
  • Safety PLC communiceert via Profinet verbinding met de HMI

  • Besturingskast gebouwd op basis van ET200M en ET200SP

Vervanging van een brander besturing

Voor een producent van gipsvezelplaten heeft EKB de complete branderbesturing van de droger vervangen. Bij de productie van gipsvezelplaten, bestaande uit een mengsel van gips en vezels van gebruikt papier, is warme lucht nodig om het vocht uit de platen te verwijderen.  Door papiervezels is de plaat zeer stootvast, hoog-geluidsisolerend, vochtwerend en heeft een hoge brandwerendheid. Voor het verwijderen van het vocht wordt gebruik gemaakt van een industriële droger. De droger was sterk verouderd en voldeed niet meer aan de huidige Europese regelgeving.

Europese regelgeving

De complete besturing (19 stuks gasgroepen, inclusief het brander besturingssysteem) werd vervangen. EKB heeft de besturingskast met brander besturing S7-400  incl. remote I/O kasten gebouwd op basis van ET200M en ET200SP met de benodigde Safety I/O. De status van de branders wordt op een 15” touchscreen weergegeven. De Safety PLC communiceert via een Profinet verbinding met de HMI en Remote I/O’s.

De nieuwe installatie voldoet nu aan de huidige Europese regelgeving voor industriële brander installaties, de NEN-EN-746-2 , Industriële installaties voor warmtebehandelingsprocessen- Deel 2 Veiligheidseisen voor verbrandings-en brandstofsystemen.

Door de besturing te vervangen voldoet de installatie weer aan de huidige Europese regelgeving voor industriële brander installaties. Heeft u ook een vraagstuk m.b.t. uw brander besturing, neem dan contact met ons op.
Meer PLC Brander besturing
Kenmerken van deze case