HomeWerken bijWerkgebieden

Oplossingen en markten

Werkgebieden

EKB biedt totaaloplossingen aan op het gebied van industriële automatisering. Dit doen we in uiteenlopende markten, zoals Voeding, Metaal en Chemie. Onze focus ligt op het bieden van oplossingen waarmee de productiviteit en kwaliteit van productieprocessen sterk worden verbeterd, en waarmee bedrijven een aanzienlijk concurrentievoordeel kunnen behalen. Deze oplossingen hebben we onderverdeeld in 7 solutions:

Machine Vision

‘3D Bin-Picking’, maatcontroles, razendsnel meten of er wel een dop op iedere fles zit, controleren van lasnaden of bar- en QR-codes checken? Dit zijn slechts een paar praktijkvoorbeelden van door EKB ontworpen en geïnstalleerde Machine Vision systemen. 

Robotics

Bij EKB bieden we op maat gemaakte systemen voor industriële en collaboratieve robots (cobots) voor het automatiseren van een breed scala aan productietaken zoals handling, assembleren en bin picking. 

Data Analytics

Binnen bedrijven produceren machines, (vision)systemen, robots en (meet)instrumenten belangrijke data. Ruwe data is vaak ontoegankelijk en lastig te begrijpen. Met behulp van software voor data-acquisitie zorgen we ervoor dat data wordt omgezet in begrijpelijke en bruikbare informatie.

Motion & Control

Motion & Control is de sleutel tot precisie in beweging. Het speelt een cruciale rol bij machines die gelijktijdige bewegingen uitvoeren en een nauwkeurige onderlinge samenwerking vereisen. Bij EKB verzorgen we alle werkzaamheden binnen de complete aandrijflijn, van engineering tot realisatie.

Paneelbouw

Wij hebben productielocaties in Drachten, Beverwijk en Someren. Van hieruit worden besturingskasten en regelpanelen gebouwd vanaf enkelstuks tot kleine series.

Projecten

EKB is een echte projectorganisatie. Wij zijn sterk in het leveren van turnkey totaaloplossingen waarvoor we gedegen projectmanagement uitvoeren op basis van de CSIA eisen.

Service

Onze landelijke service organisatie zorgt voor het uitvoeren van zowel regulier, preventief als correctief onderhoud. Met onze storingsdienst staan we 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat.