HomePraktijkgericht leren via MyTec

Praktijkgericht leren via MyTec

Sinds 2014 is de stichting MyTec-Bedrijven actief in een partnerschap met het onderwijs. Het doel van MyTec-Bedrijven is om het kwantitatieve en kwalitatieve gat tussen afgestudeerde technici en bedrijven te vullen en zo de deelnemende bedrijven en de studenten verder te helpen in de wereld van morgen. EKB levert graag een bijdrage om dit doel te bereiken. Daarom zijn we nu aangesloten als deelnemer bij MyTec-Bedrijven! 

Collega Matthew Schoone, die zelf zijn opleiding via MyTec heeft gevolgd en daarna als software engineer is gaan werken bij EKB, heeft de eerste aanzet gedaan tot deze samenwerking en daarna is het balletje gaan rollen. Vanaf komend jaar al zijn studenten die zich in Elektrotechniek willen specialiseren welkom bij EKB voor een oriënterende stage.

Stichting MyTec-Bedrijven, nu bestaande uit 21 technische bedrijven uit Noord-Holland, werkt samen met het MBO-onderwijs via een Publiek-Private Samenwerking (PPS). Met partner ROC Nova College is de nieuwe technische MBO-4 opleiding MyTec gebouwd die de kracht van traditionele Elektrotechniek, Werktuigbouw en Operationele techniek bundelt. De student doet in de basis brede kennis op van de drie vakrichtingen om zich in de tweede helft van de opleiding in een vakrichting te specialiseren terwijl er nog nauw wordt samen gewerkt op projecten. Technici met een specialisme die breed inzetbaar zijn, dat is de opleiding MyTec!