Robotics

Met Industriële robots en CoBots (Collaborative Robots), al dan niet in combinatie met vision systemen, kunnen uiteenlopende productie-, handling-, assemblage- en controletaken perfect worden geautomatiseerd.

icon

Efficiënte, compleet geïntegreerde oplossingen

Met Industriële robots en CoBots (Collaborative Robots), al dan niet in combinatie met vision systemen, kunnen uiteenlopende productie-, handling-, assemblage- en controletaken perfect worden geautomatiseerd. Als veelzijdige Integration Partner levert EKB hiervoor op maat gesneden oplossingen die naadloos worden geïntegreerd in bestaande productie- en besturingsomgevingen. Hierdoor nemen de productiviteit en kwaliteit toe, terwijl de productie- en arbeidskosten dalen. Het zal duidelijk zijn dat westerse productiebedrijven hiermee een perfect antwoord hebben op concurrentie uit lagelonenlanden in Oost Europa en het Verre Oosten.

Whitepaper robotica en machine vision

De weg naar sneller, beter, economischer en betrouwbaarder produceren en controleren

Download hier
image description

Snel en betrouwbaar

Met de robotica-oplossingen van EKB zijn snelle, flexibele en nauwkeurige test-, productie-, handling- en assemblagesystemen te creëren. Daarbij heeft EKB voor oplossingen binnen de food- en metaalwereld veel ervaring met professionele meerassige robotsystemen van onder meer Yaskawa en Fanuc. Daarnaast worden in afdelingen waar mens en robot nauw moeten samenwerken, steeds vaker CoBots ingezet die specifieke handling, pick-and-place en assemblagetaken snel en veilig voor hun rekening kunnen nemen.

image description
Bekijk onze video!
Pick-and-place applicatie met een lineair bewegend transportsysteem en circulair line tracking met integratie van Machine Vision camera’s (3D)

Alleskunners

Robots, CoBots en vision systemen van EKB leggen de basis voor intelligente oplossingen zoals het in de juiste positie oppakken, monteren en assembleren van producten. Door de besturing van robots en CoBots daarbij te koppelen aan bestaande PLC’s en CNC-machinebesturingen ontstaan perfect geïntegreerde oplossingen die snel, veilig en betrouwbaar functioneren. Robots en CoBots zijn echte alleskunners. Zo worden robots binnen de automobielindustrie bijvoorbeeld toegepast voor het monteren en lassen van carrosseriedelen, assembleren van onderdelen, positioneren en lijmen van ruiten, plaatsen van interieurdelen, etc. In de foodwereld worden robots gebruikt voor het oppakken, sorteren en verpakken van producten, terwijl robots in de metaalindustrie worden gebruikt voor lassen, monteren, be- en ontladen van bewerkingsmachines en markeren van onderdelen. Maar ook in de tuinbouwsector worden steeds meer robots en CoBots ingezet voor het in potjes of de volle grond plaatsen van plantjes en het plukken van bloemen. Kortom, met robotica oplossingen van EKB haalt u uiterst trouwe, veelzijdige en productieve ‘medewerkers’ in huis die de basis leggen voor een hogere OEE.

Komende jaren zal het aantal robots en cobots binnen de industrie stijgen. Door deze toename en de wens om datasystemen te koppelen, gaat standaardisatie in interfacing tussen robot en besturing belangrijke voordelen bieden. Uw productie kan daardoor flexibeler zijn en de onderhoudbaarheid is beter.
Direct contact

Robotica in de praktijk

image description
MICHIEL DE LANGE
Heeft u een specifiek vraagstuk over uw productieproces? Wij denken graag mee over een oplossing op maat.
Direct contact Meer solutions