HomeEKB wint Europese Tender Laagspanningsverdeelinrichtingen en Motor Control Centers

EKB wint Europese Tender Laagspanningsverdeelinrichtingen en Motor Control Centers

Met trots kondigen wij aan dat EKB de Europese aanbesteding heeft gewonnen voor de levering van Laagspanningsverdeelinrichtingen en Motor Control Centers (LSV & MCC) ten behoeve van het WarmtelinQ-project, uitgevoerd door N.V. Nederlandse Gasunie. Deze prestigieuze opdracht benadrukt EKB’s expertise en toewijding aan hoogwaardige, duurzame energietechnologie.

Innovatieve en Duurzame Oplossingen

De opdracht omvat de levering van geavanceerde LSV’s en MCC’s voor verschillende warmteoverdrachtstations (WOS) zoals bijvoorbeeld Den Haag Centrum en Kethelplein. Deze stations spelen een cruciale rol in de warmtetransitie en dragen bij aan een duurzamer energiebeheer in Nederland. Met een looptijd van vier jaar, en de mogelijkheid tot twee verlengingen van elk vier jaar, vertegenwoordigt deze raamovereenkomst een langdurige samenwerking gericht op innovatie en duurzaamheid. De raamovereenkomst is ook van toepassing op de levering van LSV’s en MCC’s voor toekomstige Gasunie projecten op het gebied van duurzaamheid zoals waterstof en CO2 opslag.

Kwaliteit, Betrouwbaarheid en veiligheid

De beoordeling en toekenning van de opdracht is gebaseerd op de economisch meest voordelige inschrijving, met een sterke nadruk op de beste prijs-kwaliteitverhouding. EKB scoorde hoog op criteria zoals tijdige levering, kwaliteit en duurzaamheid. Door het waarborgen van de levertijd en het bieden van solide garanties voor componentbeschikbaarheid en fabriekscapaciteit laat EKB zien een betrouwbare partner te zijn voor dit project.

Met het veilig bedienen van de installaties is ook rekening gehouden. Deze voldoen aan Arc Flash Class B zodat medewerkers aan de elektrische installaties beschermt zijn tegen vlamboogenergie.

Duurzaamheid en Innovatie

In lijn met Gasunie’s duurzaamheidsdoelstellingen, heeft EKB innovatieve oplossingen gepresenteerd die bijdragen aan social return, circulariteit en emissiereductie. Deze oplossingen omvatten het gebruik van duurzame materialen en processen, evenals het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze toewijding aan duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid onderstreept EKB’s visie op een groenere toekomst.

Over EKB

EKB, een toonaangevende naam in de elektrotechnische industrie, staat bekend om zijn hoogwaardige technische oplossingen en klantgerichte aanpak. Met een focus op innovatie, betrouwbaarheid en duurzaamheid, blijft EKB een voorkeursleverancier voor tal van prestigieuze projecten in de energietransitie.

* Op de foto: Rob Beukeboom, Manager Inkoop bij Gasunie, en Michiel de Lange, Algemeen Directeur van EKB