HomeEKB benoemd tot System Integrator of the Year

EKB benoemd tot System Integrator of the Year

EKB benoemd tot System Integrator of the Year

EKB is door de CSIA verkozen tot System Integrator of the Year 2023. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan één van de ruim 500 system integrators uit 35 landen die lid zijn van de CSIA. Tijdens de jaarlijkse CSIA-conferentie in New Orleans werd de award in ontvangst genomen door Algemeen Directeur Michiel de Lange en Verandermanager Remco Kappert.

EKB heeft de titel System Integrator of the Year vooral te danken aan de belangrijke bijdrage die zij heeft geleverd aan de Cybersecuritysectie van het CSIA-handboek, of zoals de CSIA het zelf noemt de CSIA Best Practices and Benchmarks Manual. Het afgelopen jaar heeft het IT-team van EKB veel tijd en energie gestoken in het verbeteren van haar eigen cybersecurity en die van haar klanten. Met deze kennis en ervaring heeft het bedrijf geholpen het CSIA-handboek vorm te geven en daarmee de cybersecurity van andere leden, en uiteindelijk de industrie als geheel, te verbeteren.

De CSIA (Control System Integrators Association) is een internationale organisatie voor system integrators wereldwijd. Zij begeleidt haar leden bij het ontwikkelen en verbeteren van hun bedrijfsvoering en projectmanagement. Daarnaast biedt zij een forum voor kennisdeling en promoot zij binnen de industriesector de voordelen van een gecertificeerde system integrator. EKB was in 2009 het eerste CSIA gecertificeerde bedrijf in Europa. Sindsdien heeft EKB geleidelijk de ISO-9001 certificering vervangen door de CSIA-certificering en is het bedrijf inmiddels 5 keer gehercertificeerd.

Om in aanmerking te komen voor de CSIA-certificering, dient een system integrator ge-audit te worden door een onafhankelijke derde partij, gebaseerd op het CSIA-handboek met meer dan 200 criteria over alle aspecten van bedrijfsvoering en projectmanagement. Deze standaard dwingt de system integrator zich te houden aan de levering van het kwaliteitsniveau, de prestatie en de lange termijn support voor haar klanten.

Op de foto: links Remco Kappert, rechts Michiel de Lange