HomeDienstenPLC-SCADA – whitepaper migratie

Waarom en wanneer is uw PLC aan vervanging toe?

Veel bedrijven vinden het risicovol om systemen te vervangen en te migreren. Bijvoorbeeld Siemens S7-300 eerste generatie CPU’s die vanaf 1 oktober 2020 niet meer ondersteund wordt door de fabrikant. Daarom is migratie in de meeste gevallen onvermijdelijk. Welke voordelen biedt het uw organisatie om over te stappen naar de laatste types van PLC’s en welk plan van aanpak hoort hierbij ?

5 redenen om vernieuwing van machinebesturing niet verder uit te stellen!

 • Langdurige machine stilstand: Heeft u op ongeplande momenten of spontaan geen technische beschikbaarheid van uw productiemiddel? Komt dit door storing vanwege een defect in een onderdeel van de besturing ? En is het vervangen ervan geen optie want het artikel is obsolete en niet meer te krijgen bij uw leveranciers? Dan kunnen de gevolgen groot zijn, zoals productietijd verlies, leververtraging naar klant, imagoschade, financiële schade, omzetverlies en risico op het verzaken van leveringsplicht.
 • Geen support: De fabrikant geeft geen support meer op uw PLC. En buiten uw bedrijf om is de kennis of capaciteit beperkt door verouderde en minder gangbare technieken die niet meer actueel zijn.
 • Reserve onderdelen, sleutel componenten zijn er niet of beperkt: Als de PLC kapot gaat, is er geen alternatief meer voor een doorstart en moet er urgent omgebouwd worden. Ongepland ombouwen zorgt voor lange productiestilstand.
 • U vraagt zich af welke stappen er nodig zijn voor een succesvolle migratie? EKB heeft een 7 stappenplan voor het succesvolle vernieuwing van uw machine- en procesbesturing.
 • Toekomstbestendigheid naar fabriek 4.0 is er niet? Als Smart Industry ambassadeur is het onze missie om bedrijven te helpen een volgende stap te zetten naar een toekomstigbestendige industrie. Digitalisering is een grote stap naar procesefficiëntie en meer toegevoegde waarde per euro omzet.

  Benieuwd hoe u de technische beschikbaarheid van uw productiemiddelen kunt verhogen? Download hieronder ons stappenplan of neem direct contact op met Marcel van Deursen.

  Stappenplan PLC migratie

  • Wanneer u op verzenden klikt, gaat u akkoord met onze privacy policy.

  Als Smart Industry ambassadeur is het onze missie om bedrijven te helpen een volgende stap te zetten naar een toekomstigbestendige industrie. Met ons betrouwbare stappenplan voor PLC migratie zet u de eerste stap naar procesefficiëntie en meer toegevoegde waarde per euro omzet.
  Direct contact