HomeBusiness casesVision AI in de voedingsindustrie
Machine Vision Voeding

Vision AI in de voedingsindustrie

In veel voedselproductiefaciliteiten voeren menselijke werknemers de visuele kwaliteitsinspecties uit. Het implementeren van AI-aangedreven visuele inspecties kan voedselproducenten helpen de kwaliteit te behouden, terwijl ze flexibel zijn om onvoorspelbare en noodzakelijke veranderingen in hun processen aan te pakken.

AI Vision in de voedingsindustrie

De voedsel- en drankenindustrie heeft een enorme omwenteling doorgemaakt. Weinig industrieën hebben de gevolgen van de pandemie zo sterk gevoeld; van enorme verschuivingen in de vraag van de consument, tot verstoring van hun toeleveringsketen, tot tekorten aan verpakkingsmateriaal, tot verzend- en distributieproblemen. Ongeacht de productie-uitdagingen moeten voedselproducenten de kwaliteit behouden. Ze kunnen het zich niet veroorloven om te bezuinigen op kwaliteitscontrole, omdat de resultaten om verschillende redenen extreem zouden zijn:

  • Veiligheid: Verkeerd bedrukte etiketten kunnen gevaarlijk zijn voor de consument. Inconsistente verpakkingen kunnen leiden tot een gebrek aan vertrouwen.
  • Terugroepacties van producten: deze kunnen catastrofaal zijn, niet alleen vanwege het geldelijke verlies, maar ook vanwege het verlies van de geloofwaardigheid van het merk.
  • Consumententrends: Gebrek aan kwaliteitscontrole leidt tot meer verspilling (wat niet alleen geld kost, maar ook minder duurzaam is) in een tijd waarin consumenten duurzaamheid en transparantie in de voedselvoorziening eisen.

In veel voedselproductiefaciliteiten voeren menselijke werknemers de visuele kwaliteitsinspecties uit. Het implementeren van AI-aangedreven visuele inspecties kan voedselproducenten helpen de kwaliteit te behouden, terwijl ze flexibel zijn om onvoorspelbare en noodzakelijke veranderingen in hun processen aan te pakken.

Dit is waarom:

Reden 1: Opgeleide visuele kwaliteitsinspecteurs zijn niet altijd beschikbaar gezien de personeelstekorten in de verwerkende industrie.

Reden 2: Traditionele machine vision is niet altijd geschikt voor voedselinspectie.

Reden 3: Met de wereldwijde problemen in de toeleveringsketen waarmee voedselproducenten worden geconfronteerd, zijn velen gedwongen om te kopen waar ze maar kunnen, wat betekent dat grondstoffen niet altijd dezelfde samenstelling hebben nu ze bij verschillende leveranciers inkopen.

Reden 4: Het belang van duurzaamheid binnen de voedingsmiddelen- en drankenindustrie staat steeds meer in de schijnwerpers, en een gebied dat het meeste momentum heeft gekregen, is het verminderen van afval.

Vision AI kan helpen de barrières voor inspectie te verminderen. Snel te trainen, gebruiksvriendelijk, goedkoop in gebruik, fabrikanten kunnen vroegtijdig en vaak inspecties uitvoeren door een dergelijke oplossing te implementeren. Dit kan hen helpen om sneller de oorzaak van een probleem te vinden, de totale kosten van kwaliteitscontrole te verlagen, de veiligheid van hun producten te verbeteren en de hoeveelheid geproduceerd afval te verminderen.

Vision AI kan helpen de barrières voor inspectie te verminderen. Snel te trainen, gebruiksvriendelijk, goedkoop in gebruik, fabrikanten kunnen vroegtijdig en vaak inspecties uitvoeren door een dergelijke oplossing te implementeren. Meer weten? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden!
Direct contact