HomeBusiness casesEurovite – Renovatie besturing behangplaksellijn
Chemie & Farmacie PLC-SCADA
Eurovite - Renovatie besturing behangplaksellijn

EKB heeft de renovatie van de besturing van de behangplaksellijn succesvol uitgevoerd. Leuk detail is dat de oorspronkelijke lijn in 2002 ook door EKB is geautomatiseerd.

Eurovite – Renovatie besturing behangplaksellijn

Eurovite, opgericht in 1960 en gevestigd in Ede, is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van o.a. tegel- en behanglijmen en importeur van een zéér  groot pakket wand- en vloertegels.

In 2002 heeft EKB in opdracht van Eurovite de behangplaksellijn geautomatiseerd en opgeleverd. Nadien zijn er nog een aantal aanpassingen doorgevoerd, maar na ruim 15 jaar was de besturing inmiddels wel toe aan een grondige renovatie. Na een gedegen vooronderzoek en een aantal gesprekken met Eurovite, heeft EKB opnieuw het vertrouwen van Eurovite gekregen en opdracht gekregen  voor de renovatie van de besturing.

Kort samengevat heeft EKB onderstaande werkzaamheden uitgevoerd:

  • De oude pc is vervangen door een nieuw type;
  • Het panel voor de handstort bediening is vervangen door een nieuw type;
  • De Siemens besturingssoftware is geüpgraded naar de nieuwste versie;
  • De PLC met Profibus is vervangen door een type met Profinet;
  • De bestaande batchsoftware is vervangen door de door EKB ontwikkelde EMI batchsoftware module.

De oplevering  van het project heeft inmiddels plaatsgevonden en is succesvol verlopen. De reacties van de gebruikers laten zich samenvatten van ‘Eenvoudig en duidelijk in gebruik’  tot ‘Je kunt precies zien waar het proces zich bevindt’, aldus Hans Frederiks, Manager R&D van Eurovite.

Om de productie te allen tijde te waarborgen, verzorgt EKB voor de nieuwe besturing ook het onderhoud en kan EKB service verlenen door middel van een remote access verbinding.

EKB gaat graag lange termijn relaties aan met haar klanten. Deze case is hier een goed voorbeeld van! Wilt u ook weten wat EKB voor uw productieproces kan betekenen, neem dan contact met ons op.
Direct contact