HomeBusiness casesKwaliteitscontrole van medische instrumenten
Machine Vision

Controle van medische instrumenten

Vervaardiging van medische instrumenten in een geautomatiseerde lijn vereist 100% controle.

Controle van medische instrumenten

Een producent van medische instrumenten was op zoek naar een oplossing waarmee hoogwaardige en betrouwbare controle van de productie plaatsvindt.  Vervaardiging van medische instrumenten in een geautomatiseerde lijn vereist 100% controle.  Dit betreft zowel de verificatie van aanwezigheid in een krat op aantal en positie componenten alsmede de controle op aanwezigheid van vreemde objecten.

EKB leverde het vision systeemontwerp en de software bestaande uit een User Interface (EVI) en beeldverwerkingssoftware om de verificaties uit te voeren. Het systeem communiceert via OPC-UA met Siemens PLC.

Alle beeldverwerking- en communicatiesoftware is zo opgezet dat een foutief beladen krat nooit verwerkt zal worden. Ook zijn alle vision procedures gecontroleerd op het niet toepassen van black-box technologie. Alles is traceerbaar.

 

 

Onze intelligente Vision oplossingen kunnen worden ingezet voor hoogwaardige kwaliteitscontrole. Met camera’s kunnen allerlei detectie- en controletaken worden uitgevoerd. Meer weten? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden!
Direct contact