Alles wat je moet weten over UL-certificering voor besturingskasten
Wanneer je besturingskasten wilt exporteren naar de Verenigde Staten of Canada, dan is het cruciaal om bekend te zijn met de UL-certificering. Maar wat houdt deze certificering precies in en waarom is het zo belangrijk?
Wat is UL-certificering?
UL staat voor Underwriters Laboratories, een onafhankelijke organisatie die productveiligheid en prestaties evalueert. UL-certificering is een wereldwijd erkende standaard die aantoont dat een product voldoet aan strenge veiligheidsnormen. Voor paneelbouw betekent dit dat de componenten en het systeem zijn getest en beoordeeld op brandveiligheid, elektrische veiligheid en andere belangrijke criteria.
Waarom is UL-certificering belangrijk voor de VS en Canada?
In de Verenigde Staten en Canada is UL-certificering vaak een vereiste voor de verkoop en installatie van elektrische apparatuur, inclusief schakelpanelen. Dit komt omdat UL-normen overeenkomen met de elektrische voorschriften in deze landen. Het hebben van een UL-certificering vergemakkelijkt dus de toegang tot deze markten en verzekert klanten ervan dat het product aan de hoogste veiligheidsnormen voldoet.
Waarom heb je UL-certificering nodig?
- Toegang tot de markt: Zonder UL-certificering kan het moeilijk, zo niet onmogelijk zijn om je producten in de VS en Canada te verkopen of te installeren. UL-certificering opent de deuren naar deze markten.
- Vertrouwen van klanten: Klanten hechten veel waarde aan veiligheid en kwaliteit. Met een UL-certificering laat je zien dat je producten voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid, waardoor het vertrouwen van klanten wordt versterkt.
- Regelgeving naleven: In de VS en Canada zijn strikte regelgevingen van kracht met betrekking tot productveiligheid. Door UL-gecertificeerde producten aan te bieden, zorg je ervoor dat je voldoet aan deze regelgevingen en vermijd je mogelijke juridische complicaties.
EKB bouwt UL-508A en UL-698A gecertificeerde besturings- en regelpanelen voor gebruik in Noord- Amerika en Canada. Lees hier meer over de verschillende normeringen.