HomeStages / afstudeeropdrachten

Op zoek naar een uitdagende (afstudeer)stage?

Wij bieden jong talent graag de kans om zijn/haar stage of afstudeeropdracht bij EKB uit te voeren. Volg je een technische opleiding op MBO- of HBO niveau, informeer dan eens naar de mogelijkheden. 

Stage lopen bij EKB

Wij bieden derde- of vierdejaarsstudenten MBO, HBO of universitair graag de mogelijkheid om stage te lopen bij EKB. Volg je op dit moment een technische opleiding op het gebied van industriële automatisering, elektrotechniek, mechatronica of vergelijkbaar, informeer dan eens naar de mogelijkheden.

Op elke vestiging van EKB zijn er gemiddeld 1 à 2 stagiairs of afstudeerders actief. We denken graag met je mee over een passende opdracht, zorgen voor een goede begeleiding en houden contact met je opleiding. Uiteraard kom je in aanmerking voor een stagevergoeding en stellen we tijdens je stageperiode een laptop  ter beschikking.

Benieuwd naar de ervaringen van onze stagiairs? Lees hun verhaal hieronder.

EKB is een door de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkend leerbedrijf. Dit betekent dat wij aan alle voorwaarden voldoen om op onze vestigingen Beverwijk, Drachten en Someren MBO-studenten te begeleiden bij het praktijkgedeelte van hun opleiding. Lees hier meer over de SBB.

Benieuwd of stage lopen bij EKB iets voor jou is? Informeer dan eens naar de mogelijkheden. Stuur je gegevens (en indien beschikbaar je cv) via onderstaand formulier en wij nemen contact met je op.

Liever persoonlijk contact? Dat kan natuurlijk ook! Onze recruiter Alicia Wiersma staat je graag te woord via 06 – 83 48 10 58.

Contactformulier studenten

 • Sleep je bestanden hier of
  Max. file size: 24 MB.
  • Wanneer u op verzenden klikt, gaat u akkoord met onze privacy policy.

  Lees de verhalen van onze stagiairs
  • Jasper - 3e jaars Mechatronica

   Mijn naam is Jasper en ik zit momenteel in het derde jaar van de opleiding HBO Mechatronica van Fontys Hogeschool.

   Van september tot en met januari loop ik stage bij EKB Someren. Voor mijn stageopdracht ga ik een applicatie ontwikkelen voor een cobot, die met 3D-vision en software-algoritmen automatisch schuur- en polijstwerkzaamheden op producten uit kan voeren. Dat houdt in dat er eerst een 3D-scan van een product moet worden gemaakt. Daarna moet de software op het 3D-model een schuurtraject generen en vervolgens moet de cobot het schuurtraject volgen en met de juiste druk over het oppervlak schuren.

   Ik ben bij EKB terecht gekomen omdat mijn opa het daar een keer over had, omdat hij de vestigingsmanager kent. Toen ik me ging verdiepen in EKB leek het mij een leuk en interessant bedrijf om stage te lopen.

  • Froukje - afstudeerder AD Informatica

   Hoi, ik ben Froukje en studeer bij de Avans Academie in Den Bosch. Ik volg de nieuwe opleiding AD (associate degree) Informatica. Op het moment ben ik aan het afstuderen bij EKB.

   Hier werk ik aan EMI. EMI is een dashboard programma die de productie en prestatie van een machine bij houd en in beeld brengt. Helaas is het ontwerp van EMI zelf een beetje oud en voor sommige klanten onoverzichtelijk geworden. Vandaar dat ik hier ben om EMI een mooie update te geven! Alles word netjes en overzichtelijk gemaakt. Ook zal het achter de schermen een opruiming krijgen.

  • Klaas - afstudeerder Technische Bedrijfskunde

   Mijn naam is Klaas. Ik ben 22 jaar en volg de studie Technische Bedrijfskunde aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Sinds februari ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek bij EKB Drachten. Hiervoor houd ik mij bezig met de (interne) goederenstroom. Hierbij gaat het om de manier van aanleveren van voor paneelbouw benodigde onderdelen vanuit het magazijn naar de werkplaats. De collega’s van EKB zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Daarnaast word ik uitstekend begeleid waardoor ik het  erg naar mijn zin heb bij EKB.

  • Pascal - stagiair Technische Informatica

   Mijn naam is Pascal, ik studeer ICT & Technology (Technische Informatica) op Fontys Hogescholen in Eindhoven. Ik zit nu in mijn derde jaar en loop nu stage bij EKB, locatie Someren.

   In Someren staat een PLC aangestuurde (co)robot die is aangeschaft om de vestiging te verrijken van kennis over robotica. In mijn opdracht ga ik de (co)robot voorzien van de mogelijkheid om te kunnen ‘zien’. Vanuit de vestiging Haaksbergen wordt een vision applicatie aangeleverd en ik ga ervoor zorgen dat de vision applicatie en de (co)robot kunnen gaan communiceren. Daarnaast ga ik ook de software voor de (co)robot aanpassen zodat deze zijn bewegingen zo optimaal mogelijk gaat uitvoeren.

  • Yoram - afstudeerder Elektrotechniek

   Ik ben  student Elektrotechniek aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor mijn afstudeeropdracht zit ik bij de softwareafdeling om voor een klant een Internet of Things oplossing te ontwerpen/prototypen. Deze klant heeft honderden stand-alone locaties in Nederland die warmte en energie levering sturen met een PLC. Deze locaties communiceren via ethernet hun status naar een centrale regelkamer ter bewaking en visualisatie. Op het moment is dit de enige communicatiemethode en dit wordt beschouwd als een kwetsbare schakeling in de bewaking van de levering op deze locaties.

  • Mitch - stagiair Elektrotechniek

   Ik ben Mitch en doe de studie Elektrotechniek met de richting industriële automatisering aan de Hogeschool Utrecht. Bij EKB werk ik mee aan een project voor de klant SC Johnson waarbij bepaalde vul- en verpakkingslijnen moeten worden geautomatiseerd. Bij dit project ga ik samen met een andere PLC programmeur het programma maken voor de bepaalde lijnen. Hier zullen verschillende componenten met elkaar moeten samenwerken om een werkend geheel te krijgen.  Er zijn 6 lijnen die moeten worden gerealiseerd voor elk een specifiek eindproduct. Bij deze lijnen gaat het om het labelen van de producten en het printen van de verpakdatum op het product. Tot dusver heb ik een super leuke ervaring bij EKB met top collega’s en een gezellige werksfeer.

  Wij bieden studenten graag de mogelijkheid om door middel van een stage of afstudeeropdracht kennis te maken met ons bedrijf en het werken in de industriële automatiseringsbranche. Informeer naar de mogelijkheden bij een vestiging in de buurt.
  Contact opnemen
  MICHIEL DE LANGE
  Als we met een opdrachtgever een project aangaan doen we het samen. Wat is jullie challenge?
  Direct contact Meer over EKB