Over EKB

Onze focus ligt op het bieden van oplossingen waarmee de productiviteit en kwaliteit van productieprocessen sterk worden verbeterd, en waarmee bedrijven een aanzienlijk concurrentievoordeel kunnen behalen.

Wie zijn wij?

EKB staat voor Elektro Kasten Bouw en daar ligt ook de oorsprong van het bedrijf. In 1971 begon EKB als kleine paneelbouw afdeling van een elektrotechnische groothandel aan de Warmoesstraat in Amsterdam.  Na een aantal jaar werd de ruimte in Amsterdam te klein en verhuisde het bedrijf naar Beverwijk. Van daaruit is EKB in de loop van de jaren uitgebreid met meerdere vestigingen. Naast Beverwijk (waar ook het hoofdkantoor is gevestigd) hebben we vestigingen in Drachten, Houten, Haaksbergen en Someren.

Sinds 1989 maakt EKB onderdeel uit van de TKH Group (Twentsche Kabel Holding). Dit is een beursgenoteerd en  internationaal opererend innovatief technologiebedrijf, gevestigd in Nederland.

EKB biedt totaaloplossingen aan op het gebied van industriële automatisering. Vanuit de vijf vestigingen in Nederland werken ruim 200 enthousiaste en professionele medewerkers aan automatiseringsoplossingen voor zeer uiteenlopende klanten in verschillende branches. Zo hebben we ruime ervaring in de voedingsmiddelenindustrie, metaalindustrie, chemie & farmacie, energiesector en machinebouw.

Onze dienstverlening richt zich op de gehele Nederlandse proces- en maakindustrie. Hierin maken we een onderscheid tussen machinebouwers en industriële eindgebruikers. We bieden graag oplossingen op maat voor onze klanten, ongeacht hoe groot het bedrijf is. Of het nu gaat om een enkele schakelkast of het automatiseren van meerdere productielijnen of een complete fabrieksbesturing, wij lossen elk vraagstuk op het gebied van industriële automatisering op efficiënte wijze op.

Onze focus ligt op het bieden van oplossingen waarmee de productiviteit en kwaliteit van productieprocessen sterk worden verbeterd, en waarmee bedrijven een aanzienlijk concurrentievoordeel kunnen behalen. Hierbij kan je denken aan Machine Vision, Robotics en Data Analytics, oplossingen die onder de paraplu van Smart Industry vallen. Wij zijn sterk in het aanbieden van totaaloplossingen en het integreren / koppelen van verschillende systemen. Zo kunnen we bijvoorbeeld robots koppelen aan Machine Vision systemen, die vervolgens weer kunnen worden gekoppeld aan bestaande besturingen en MES systemen.

Het is onze missie om continu te blijven innoveren, onderscheidend te zijn en blijven voor onze klanten en voorop te lopen met nieuwe oplossingen voor onze bestaande en toekomstige klanten.

Onze kernwaarden