HomeVacatures

Zoek jij een leuke baan in de techniek?

Wij zijn altijd op zoek naar technisch talent om ons team te versterken. Ben jij op zoek naar een uitdagende functie bij een innovatief bedrijf, bekijk dan hieronder onze actuele vacatures. 

Onze actuele vacatures
 • Nieuw: Project Manager Vision - Houten of Haaksbergen

  Als Project Manager Vision ben je verantwoordelijk voor de realisatie en uitvoering van complexe industriële automatiseringsprojecten gericht op Machine Visionsystemen. Hierbij kun je denken aan projecten in de machinebouw of fabrieken in de food- en maakindustrie gericht op het verduurzamen van het milieu door bijvoorbeeld het verminderen van CO2 uitstoot en het reduceren van plastic afval. Vanaf opdracht tot oplevering heb je de leiding en coach en begeleid je de bij het project betrokken collega’s, leveranciers en onderaannemers.

 • Nieuw: Allround medewerker ICT - Beverwijk

  Als allround medewerker ICT ben jij het eerste aanspreekpunt voor collega’s met IT problemen. Je verzorgt support en je signaleert, analyseert en verhelpt storingen. Samen met Hoofd Systeembeheer zorg jij er voor dat alles op het gebied van ICT goed gefaciliteerd wordt en dat het onderhoud aan de systemen op de juiste manier wordt uitgevoerd. Je voert dagelijk back-up controles uit en checkt de firewall logging. Daarnaast zorg je ervoor dat de systemen van nieuwe collega’s gebruiksklaar zijn.

 • Leerling bedradingsmonteur - Drachten

  Ga je een BBL opleiding in de richting van Elektrotechniek volgen en ben je nog op zoek naar een werkplek? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je komt te werken in een team van 10 medewerkers waarin er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. We hebben ruime ervaring met het opleiding van technische professionals en kijken met enthousiasme uit onze kennis en ervaring met jou te delen.

 • Nieuw: Vision System Engineer - Landelijk

  Als Vision System Engineer ben je technisch verantwoordelijk voor de Machine Vision systemen die EKB maakt. Je fungeert als technische lead engineer op een project en bewaart het technisch overzicht over het systeem tijdens de gehele duur van het project. Dit doe je in nauw contact met de Projectmanager, Vision engineers en Software engineers.

 • Nieuw: Vision Engineer - Landelijk

  Als Vision Engineer maak je een optisch ontwerp van Machine Vision systemen op basis van wensen en eisen van de klant. Je legt dit optische ontwerp vast en selecteert hierbij geschikte hardware zoals camera, lens en belichting. Je bouwt Machine Vision opstellingen in het EKB Vision Lab of bij de klant en test deze. Je schrijft Vision algoritmen en applictaties en valideert de prestaties hiervan met de eisen. Met collega’s en klanten overleg je op regelmatige basis om werkzaamheden af te stemmen. 

 • Nieuw: Accountmanager Projecten (regio West)

  Als Accountmanager zorg je voor de werving van nieuwe klanten, je bezoekt (potentiële) klanten op basis van afspraken en je ontvangt (potentiële) klanten op kantoor voor het geven van bedrijfspresentaties. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren en opstellen van accountplannen inclusief verkoopbudgetten.

  Je onderhoudt nauwe contacten met de Sales Engineers over het tijdig uitbrengen van offertes. Daarnaast zorg je voor opvolging van uitgebrachte offertes.

 • Manager Engineering - Beverwijk

  In deze functie ben je verantwoordelijk voor verbetering en optimalisatie van de kwaliteit, processen en standaardisatie bij de groep engineering (zowel software als electrical). Je begeleidt de groep zodat zij zo effectief en efficiënt mogelijk kunnen werken, zowel zelfstandig als in samenwerkingsverband. Je schept voorwaarden waarin de productiviteit van de medewerker wordt verhoogd en er een goede werksfeer is en blijft. Je geeft sturing en richting aan de medewerkers, verbetert de kwaliteit van de engineering en stimuleert tot professionele prestaties.

 • Buitenmonteur - Beverwijk

  Als Buitenmonteur voer je werkzaamheden aan schakelkasten en/of installaties uit op locatie bij de klant. Je past deze kasten en of installaties aan volgens toegeleverde tekening.
  Je lost relatief eenvoudige storingen in schakelkasten op en assisteert bij het in bedrijf stellen van door EKB geleverde schakelkasten en/of installaties. Verder ben je verantwoordelijk voor het bekabelingswerk en voor een correcte rapportage van de werkzaamheden.

 • Elektromonteur binnen/buitendienst - Someren

  Als Bedradingsmonteur ben je verantwoordelijk voor een correcte montage en bedrading van schakelkasten binnen de paneelbouwafdeling. Je doet dit volgens de toegeleverde schema’s. Eventuele fouten in de schema’s dien je te signaleren en melden bij de Chef Werkplaats.

 • Buitenmonteur - Drachten

  Als Buitenmonteur voer je werkzaamheden aan schakelkasten en/of installaties uit op locatie bij de klant. Je past deze kasten en of installaties aan volgens de toegeleverde tekening.
  Je lost relatief eenvoudige storingen in schakelkasten op en assisteert bij het in bedrijf stellen van door EKB geleverde schakelkasten en/of installaties.

 • Electrical Engineer - Drachten

  Als Electrical Engineer verzorg je de communicatie met de klant en ben je verantwoordelijk voor de correcte uitvoering van het ontwerp en de werkvoorbereiding. Tevens draag je de verantwoordelijkheid voor het beheren van de projectdocumentatie, bewaking van het budget, de uitvoering volgens planning. Je maakt CAE ontwerpen, selecteert de juiste materialen, ondersteunt in het opstellen van calculaties en je stelt het basis veiligheidsplan op.

 • Lead Electrical Engineer - Beverwijk

  In deze functie ben je verantwoordelijk voor een correcte technische uitvoering van projecten. Je stelt gedetailleerde functionele specificaties ten behoeve van nieuwe en/of ombouwprojecten op locatie op. Je maakt hardware ontwerpen ten behoeve van PLC systemen, veldinstrumentatie, energieverdeling, pneumatische en elektrotechnische regel- en veiligheidssystemen volgens de Europese (CE) en Amerikaans (UL508A) normen. Je ontwerpt en valideert veiligheidssystemen volgens Performance Level (PL) en Safety Integrity Level (SIL).  Je hebt regelmatig contact met de klant met betrekking tot het hardware ontwerpen en je stelt FAT en SAT protocollen op. Je deelt je kennis met de overige electrical engineers. Tot slot ondersteun je de sales engineers in het opstellen van calculaties.

 • Software Engineer - Drachten

  In deze functie ontwerp en implementeer je PLC/SCADA besturingsoplossingen voor industriële machines of processen. Je werkt in een projectteam onder leiding van een Project Manager samen met andere Hard- en Software Engineers. Als Software Engineer vertaal je de wensen van de klant in een functioneel en/of technisch ontwerp. Je programmeert PLC’s en/of SCADA systemen, test de functionaliteit (FAT/SAT) en voert de inbedrijfstelling uit.

 • Werkvoorbereider - Beverwijk

  In deze functie ben je de schakel tussen de klant en de productie. Van het maken van begroting tot productie gereed maken alsmede het in orde maken van zowel externe als interne ontwerpen. Je controleert op levertijd en budget, handelt vragen af tijdens productie, documenteert en archiveert projectgegevens.

 • Software Engineer C# - Houten / Haaksbergen

  Als Software Engineer C# werk je aan de verdere ontwikkeling en implementaties van onze EKB-Vision en EKB-MES applicaties, geschreven in C# (SQL/Visual Studio). Je bent verantwoordelijk voor het inrichten van de HMI’s van machine vision systemen. Je maakt koppelingen met o.a. MES-software en PLC’s. De door jou ontwikkelde software is de basis van de Vision toepassingen die we bij EKB ontwikkelen. Je komt te werken in een klein, enthousiast team waar creativiteit en initiatief op prijs worden gesteld.

 • Software Engineer - Beverwijk en Someren
 • MES Software Engineer - Houten

image description
MICHIEL DE LANGE
Werk je graag aan uitdagende projecten, durf je initiatief te nemen en haal je graag het beste uit jezelf en je werk, dan zijn we op zoek naar jou! Reageer op één van de openstaande vacatures of stuur een open sollicitatie.
Solliciteer!